Honda’nın D segementi içerisinde yer alan aracı Yeni Honda Accord, 10. nesil kasasıyla geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Tasarımıyla bilinen honda tasarımını bizler sunan araç, sahip olduğu 1.5 litre turbo benzinli modeli ile gelecek ve şimdilerden bir çok kişinin ilgi odağı haline geldi.

Aracın üretimine 1976 yılında başlandı ve o zamandan beri sürekli bir yenilik ile karşımıza geldi. D segment araçlarının en başında gelen Accord, 1993 yılında 5. jenerasyon ile bizleri selamladı. Ardından Avrupa’ya açıldı ve istediği başarıyı elde etti. 2003 yılında üretilen 7. versiyon, tüm araba severlerin ilgisini çekti. Fakat civic kadar tutulan bir araba tabi ki olamadı. Honda Accord ülkemizde 8. nesil olarak satılıyordu ve 2016 yılında üretimi durduruldu. 9. nesli 2013 yılında yollara çıktı ve 2017 yılına kadar üretilmeye devam etti. 4 yıllık bir üretimin ardından, 2018 yılında yeni kasası sunulacak.

DAHA ŞIK VE DAHA SADE

Aracın donanım ve tasarımsal özelliklerine gelecek olursak eğer, Civic modelini yansıtıyor diyebiliriz. 9 ledli farların üzerine eklenen krom ön ızgara, görünüşünü oldukça değiştirmiş. Civic modeliyle karşılaştırıldığı zaman, çok fark yok fakat araba sedan olduğunu büyük oranda hissettiriyor.

Aracın iç kokpiti, son derece sade ve şık bir biçimde oluşturulmuş. 7 inç ekrana sahip gösterge paneli bizleri iç kısımda karşılarken, Apple CarPlay ve Android Auto destekli 8 inç ekrana sahip dokunmatik multimedya sistemini görüyoruz. Donanım paketlerine göre ayrılan sistemler var ve araç 4 hoparlörlü olarak 160 watt, 8 hoparlörlü olarak 180 watt ve en üst pakette 10 hoparlörlü olarak 450 watt rms üsr düzey ses sistemlerini içerisinde barındırıyor. Ayrıca trafik işaret ve işaretçilerine uyumlu, navigasyon bunun yanında hız sabitleyici, şerit takip sistemi, acil fren özelliği, uzun far sistemi gibi donanımları da sahip.

Motor olarak, eski araçlara göre daha ufak motorlar tercih edilmiş. 1.5 litre hacimli 185 ps 258 nm tork güç üreten turbo benzinli motor araca eklenmiş ve 6 ileri manuel veya CVT otomatik şanzımanla beraber üst düzey sürüş keyfi yaşatıyor. Bunun yanında 2.0 litre hacimli 252 ps ve 370 nM tork üretebilen bir modeli de tercih edebilirsiniz. Buna ek olarak hibrit sistemli bir araç daha var fakat Honda cephesi bununla ilgili net bir bilgi vermedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version