ABD’de satış rekorları kıran Toyota’nın crossover modeli RAV4 yenileniyor! Pazardaki diğer SUV modellerinden çok daha fazla satmayı başaran RAV4 modeli, aynı zamanda ABD genelinde kamyonet modelleri hariç tutulduğunda en çok satılan araç olma ünvanına da sahip.

2013 yılından beri yükselişini kesintisiz devam ettiren RAV4, şimdilerde kabuk değiştirme sürecine girdi. Son olarak kamuflajlı fotoğrafları casus kameralarca çekilen 2019 model Toyota RAV4’e dair merak edilenler, haberin devamında.

Rakipleri güçlenince RAV4 yenilenme sürecine girdi

Her ne kadar yüksek satış rakamlarına ulaşmış olsa da, pazara yeni dahil olan Mazda CX-5 ve Honda CR-V gibi güçlü rakipleri RAV4’e zor günler yaşatabilir. Bunu önlemek için 2019 yılında çok daha yeni bir dizaynla müşterilerin karşısına çıkmaya hazırlanan RAV4’te araç içi eğlence sistemlerinde de köklü yeniliklere imza atılabilir.

Buna göre Toyota modellerine 2019 model Avalon’la gelen Apple CarPlay desteği, yeni RAV4’te de yer alabilir. Aktif güvenlik sistemlerini baz paketlerde dahi standart haline getiren Toyota’nın daha güvenli bir RAV4 geliştirmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Motor, fiyatı ve çıkış tarihi…

Öte yandan yeni RAV4’te Toyota’nın Camry, Avalon, C-HR ve Prius gibi modellerde de kullandığı TNGA platformu tercih edilebilir. Motor kısmında ise 203 beygir güç üretebilen 3.5 litrelik V6 motor müşterileri karşılayabilir.

2019 model RAV4’ün Mart ayında New York’ta düzenlenecek olan otomobil fuarında görücüye çıkması sürpriz olmayacaktır. Geçen sene piyasaya çıkan RAV4’lerin 25,505 $ ücretle satıldığını hesaba katarsak, 2019 modelde de bu seviyeye yakın bir fiyat politikası benimsenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version