ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehrinde düzenlenen otomobil fuarı bu yıl da oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden yeni modellerin görücüye çıktığı fuara BMW de üst düzeyde katılım göstererek tamamen yenilenen 2020 BMW M340i ve M340i xDrive sedan modellerini görücüye çıkardı.

BMW tarafından “Tasarım, süspansiyon, motor ve teknoloji tarafında yeni bir jenerasyon” olarak tanımlanan her iki modelin 2019’un yaz aylarında satışa sunulması bekleniyor.

M Performance damgasını taşıyor

Yeni geliştirilen altı silindirli benzinli motor da bu araçlarla birlikte piyasaya çıkmış olacak. M Performance şasi ve opsiyonel olarak xDrive AWD sürekli dört çeker sistemiyle gelen araçta M Sport arka diferansiyel standart.

Sadece arka itişli olan M340i’nin ağırlığı AWD sürüme göre daha hafif olduğu için mevcut modellerden daha iyi yol tutuşu sağlıyor. Yeni 6 silindirli motor da 382 beygir güç üretme kapasitesine sahip.

4.2 saniyede 100 km/s

BMW’den yapılan açıklamada arabaların 0’dan 100 km/s’ye sadece 4.2 saniyede çıkabileceğinin bilgisi paylaşıldı. Alüminyum krank ve silindir başlarıyla güçlendirilen arabanın çift başlı turboşarjı da mevcut.

Çelik egzoz manifoldunun ağırlığı, bir önceki modelden yüzde 25 daha hafif. Bu gibi ufak detaylar birleşince ortaya her yönüyle kusursuz bir model çıkıyor doğrusu.

Detaylar belli değil

Aktif hız sabitleme ve navigasyon sistemiyle satılacak arabalarda otomatik start-stop teknolojisi yer alıyor. Neredeyse mükemmel 50:50 ağırlık dağılımı olan arabanın fiyatı ve hangi ülkelerde satılacağı ise henüz açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version