2020 Land Rover Defender, yılın en çok konuşulan araçlarından biri oldu. Yeni model tanıtıldığı ilk zamanlarda eleştiren de oldu aracın bu halini çok beğenenler de oldu. Sonuçta yeni araç bir hayli tartışıldı.

Tasarımının biraz daha değişik bir hal almasının aracın güvenliğini etkileyeceğini düşünenlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Fakat kısa süre öncesinde yayınlanan NCAP çarpışma testi, tasarım değişikliklerinin dayanıklılığa hiç etki etmediğini ve hatta aracın daha sağlam olduğunu gösteriyor.

2020 Land Rover Defender NCAP Çarpışma Testinde 5 Yıldız Aldı

NCAP testlerinin konuğu olan yeni araç, çarpışma testlerinden başarıyla çıktı. Bu büyük kasa ne kadar sağlam tutulmuş resmi olarak görmüş olduk. Çarpışma testlerinin sonuçlarına baktığımız zaman ise aracın en yüksek puanı yolcu kategorisinde aldığını görüyoruz.

Hem çocuk yolcu kısmında hem de yetişkin yolcu kısmında bir hayli başarılı sonuçlar alan araç, toplamda 5 yıldız almayı da başarıyor ve bu testten %85’lik başarı gösteriyor.

Aracın sürüş güvenliği kategorisinde göstermiş olduğu başarı ise 79 ile ödüllendirilmiş. Çok çok yüksek bir not değil ama diğer araçlarla kıyaslandığı zaman başarılı bir sonuç olduğunu söyleyebiliriz.

2020 Land Rover Defender NCAP çarpışma testinde en düşük puan ise yaya güvenliği kısmında. Yaya güvenliği kısmında 71 notunu alan araç, yayalar için biraz tehlikeli gözüküyor.

Bu demek oluyor ki yayalar herhangi bir kaza anında bu aracın tamponu nedeniyle zarar görebilir. Tabii ki bu kadar geniş bir kasa kullanıldığını düşünecek olursak, o zaman 71 notu çok kötü değil gibi gözüküyor.

Zaten aracın oluşabilecek olan olumsuzlukları engellemek adına son derece dikkat çekici sürüş güvenliği özellikleri var.

Yine de bu kategori için 2020 Land Rover Defender modelinin de ufak da olsa bir risk oluşturmuş olduğunu eklemeden geçmek istemedik. Sonuçta tüm testlerden 5 yıldız almayı başaran aracın, değerlendirmesini bir de siz izleyin istedik. Videoyu yazıya ekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version