2020 Opel Grandland X, sevilen ve popüler olan bir araç mı tartışılır ama satış rakamları çok kötü değil. Aracın satış rakamlarının öyle dikkat çekecek seviyede yükselmemesinin ise iki nedeni olduğunu söyleyebiliriz.

Birincisi serinin fiyatları. Sürekli artış gösteren fiyatlar en büyük etken ama tek başına etken değil. İkinci neden Hyundai Tucson, Peugeot 3008 gibi çok dikkat çekici rakiplerin olması. Bizi şu an ilgilendiren kısım ise fiyatlar. Öyle ki aracın fiyatları Ekim ayından bu yana öyle bir değişti ki şaşırtmamak elde değil.

2020 Opel Grandland X Fiyatları Nasıl Değişti?

Aracın son fiyatlarına baktığımız zaman 500 bin TL dilimine ramak kaldığını görüyoruz. Giriş seviyesinde de bir artış var ama en üst pakette olan artış çok daha dikkat çekici bir boyutta.

Aracın giriş seviyesi için satış fiyatı Ekim ayında, yani bundan 3 ay kadar öncesinde 316.900 TL olarak açıklanmıştı. Giriş paket için belirlenen bu fiyat, şu sıralar 335.400 TL rakamına çıkmış durumda. 3 ayda giriş seviyesine gelen bu zaman gözünüzü korkutmasın.

Çünkü üst pakette artış daha dikkat çekici. Ekim ayında 2020 Opel Grandland X en yüksek paketinde 435.400 TL gibi bir satış fiyatı karşımıza çıkmıştı. Yine aradan geçen bu süre içerisinde en yüksek paket ise 475.400 TL gibi bir fiyata ulaştı. Yani bu demek oluyor ki aracın fiyatı en yüksek pakette 40 bin TL zamlanmış durumda. Dikkatinizi çekelim 3 ay.

Birçok aracın şu an için kampanyalarda olduğu biliyoruz. Haliyle yavaş yavaş fiyat rekabeti ortaya çıkmaya başladı. Yeni yıla girdiğimiz zaman bir miktar daha artış gözükebilir. Şu an da en azından satış kampanyaları var ve dediğimiz gibi fiyatlar çok yükselmiyor.

Yoksa Aralık ayı zammının etkisi daha da dikkat çekici olabilirdi. Geçtiğimiz aylarda gelen zamlar çok daha dikkat çekiciydi. Son ay en azından çok yüksek zamlar görmedik.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version