Birkaç ay öncesinde ülkemizde satışa sunulan 2021 Dacia Sandero Stepway modeli, tanıtıldığı zaman fiyatları uygun bulunmuştu. Tabii ki artık uygun diye bir şey yok ama her zaman bunu söylüyoruz rakiplere ve döneme göre uygun bulunmuştu.

Fakat döviz kurunda bir değişiklik yaşandı. Ne yazık ki bu değişiklikte iyi yönlü bir değişiklik olmadı. Kurdaki artış daha bir ay olmadan kendisini gösterdi ve aracın fiyatları ne yazık ki zamlandı. Açıklanan yeni fiyatlar artık o uygun ifadesini ortadan kaldırıyor.

2021 Dacia Sandero Stepway Fiyatları Ne Kadar Arttı?

Mart ayında kampanyasız bir şekilde giriş modelini 170.400 TL fiyatla satın alabiliyordunuz. Elbette düşük bir fiyat değildi ama yine de kabullenmek zorunda kaldık. 🙂 Şimdi ise Nisan ayında bir zam yansıdı ve giriş modelinde bu fiyat yerini 186.900 TL gibi bir fiyata bıraktı.

Arada neredeyse 20 bin TL’ye çıkacak fark var. Sadece 10-15 günlük sürede gelen bu zamlar tabii ki can sıkıcı.

2021 Dacia Sandero Stepway fiyatları için kötü haberler sadece giriş modelde de geçerli değil. En yüksek pakette de üzücü bir gelişme var.

X-tronic olarak geçen 90 beygirlik en yüksek paket seçeneğinde de 193.400 TL olan satış fiyatı artmış durumda ve 205.900 TL gibi bir rakama gelmiş.

Bu artış ara versiyonlarda da aynı şekilde devam ediyor. Ortalama 14-15 bin TL fiyat artışları görüyoruz. Düşünün giriş modelde bile 200 bin TL’ye yaklaştık.

Eğer işler böyle giderse bir sonraki zamdan sonra giriş modelinin fiyatı 200 bin TL civarlarını geçebilir.

Döviz kurundan olumsuz etkilenme evet ama her ay yeni bir zam gelmesi de düşündürücü. Fiyatların görselini de ekleyelim. Son durumu görün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version