2021 Dacia Sandero Stepway, yapılan kampanyalar ve kredi avantajlarıyla bu yılın çok konuşulan modellerinden biri oldu. Giriş seviyesinde alınabilecek olan araçlar içerisinde yer alan Sandero için en çok merak edilen ise ne kadar güvenli olduğu.

İşte bu konuda da beklenen sonuçlar geldi. Araç Euro NCAP testlerine girdi ve beklenen güvenlik sonuçlarını aldı. Açıkçası güvenlik konusunda açıklanan sonuçlar hiç tatmin edici değil.

2021 Dacia Sandero Stepway Euro NCAP Testlerinden Kaç Puan Aldı?

Yapılan testlerde araç bir nebze olsun fiziksel olarak çarpışma denemelerinde başarılı sonuçlar alıyor. Sonuçlar çok kötü değil. Amna sadece fiziki testler için bu durum geçerli. Ayrıca öyle mükemmeli de beklemeyin.

Güvenlik odaklı olarak sunulan teknolojilerde ise serinin bir hayli geri planda kaldığını görmekteyiz. 2021 Dacia Sandero Stepway Euro NCAP sonuçlarında aracın sadece 2 yıldız aldığını görmekteyiz.

Burada yapılan derecelendirmeyi de anlatmamız lazım. Derecelendirmede yetişkin yolcu puanının %70 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Çocuk yolcu koruması %72 seviyesinde.

Fakat yaya koruması %41 seviyesinde ve güvenlik yardımcısı teknolojiler de sadece %42 seviyesinde. Genel bir değerlendirme yapacak olursak 2021 model araçlar için sonuçlar kötü.

Çarpışma testlerinden 2 yıldız alınması, böyle bir araç için gerçekten kötü. Fiyatlara baktığımız zaman aracın 189 bin TL olduğunu görüyoruz. Neredeyse 200 bin TL civarında olan bir araç. Bu kadar ücret ödediğimiz bir araçta en azından 3 ya da 4 yıldız bekleriz.

Euro NCAP bir standart olarak görülecek olursa, (ki zaten bu alanda tam bir standart ve otorite olarak değerlendiriliyor) Dacia’nın daha çok fazla iyileştirme yapması gerekiyor. Özellikle güvenlik teknolojileri konusunda yeni adımlar atılması lazım. Belki araca yeni teknolojileri dahil etmek gerekiyor.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version