2021 Ford EcoSport Active, geçen hafta bazı görselleriyle gündeme gelmiş ve araç sızdırılmıştı. Yeni modelin sızdırılmasının üzerinden 5-6 gün geçti geçmedi, yeni seri tanıtıldı.

Kardeşi Puma ile beraber SUV sınıfında markanın öne çıkmasını sağlayacak olan yeni seri, duyurusunun ardından güzel bir kampanyayla beraber de satışa sunuldu. Peki, bu SUV modelinin sunduğu özellikler neler? Araçta nasıl farklar dikkat çekiyor?

2021 Ford EcoSport Active Özellikleri ve Satış Fiyatı

Önce tasarım. Araç tasarım açısından değerlendirildiğinde güncellenmiş bir seri olarak özetlenebilir. Bir kere yeni seri artık yerden daha yüksek. Yerden daha yüksek olmasına karşın çamurluklar kısmında ve tampon kısmında yeni bir gövde şekli kullanılmakta.

Gövde korumalarında ve tampon kısmında da plastik malzeme kullanılmış olsa da artık araç daha heybetli duruyor orası kesin. Paket seçeneklerine göre karartılmış olan camlar, yeni jant seçenekleri ve LED gündüz farları gibi artılar sunan serinin özelleştirme seçenekleri de geliştirilmiş.

Dış tasarımda şu detayı da söylemek istiyorum. Aracın bagaj kapısı, yukarı doğru değil de lüks arazi araçlarında olduğu gibi sola doğru açılıyor. Bu da ekstra bir kullanım alanı ve işlevsellik kazandırıyor.

Romanya’da üretilecek olan 2021 Ford EcoSport Active serisinin teknolojik özelliklerine baktığımız zaman ise şu detayları görüyoruz;

  • 8 inç yeni multimedya ekranı, 6 hoparlörlü ses sistemi
  • LED aktif sürüş farları
  • Hız sabitleme teknolojileri
  • Isıtmalı ve tamamen elektrikli yan aynalar
  • Yokuş kalkış desteği
  • İleri Çarpışma uyarı sistemi
  • Deniz tanımlama özelliği

bunların dışında da birçok teknoloji desteklenmiş durumda. Bunların dışında aracın motor kısmında ise şimdilik tek seçenek var. Seride 1.0 EcoBoost motor ve 125 beygir motor gücü bulunuyor. 200 Nm tork değeri de standart değer. Buna 6 ileri manuel vites sistemi de dahil ediliyor.

2021 Ford EcoSport Active fiyatı tüm bu özelliklerle 21.100 Euro olarak açıklandı. İlk satışlar Romanya genelinde yapılacak. Burada güzel bir kampanya da var. Lansmana özel aracın fiyatı 15.250 Euro rakamına indirildi. Tabii ki kısa süreliğine geçerli olan fiyat.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version