Honda’nın sevilen motosiklet modelleri yenilendi. Yenilenen seriler tabii ki ülkemizde de satışa sunuldu. 2021 Honda X-ADV ve NC750X ikilisinin fiyatları da açıklandı.

Şimdiden hem yeniliklerin sevildiğini hem de fiyatların rakiplere göre dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Peki, bu yeni serilerde bizi ne bekliyor? Gelin iki modele de ayrı ayrı bakalım.

2021 Honda X-ADV ve NC750X Özellikleri, Fiyatı

İki motosiklet modelini de ayrı ayrı anlatacağız ama şunu da belirtelim Nisan 2021 itibariyle satışlar başlıyor. Yani iki seri için de beklemeye gerek kalmayacak.

2021 Honda X-ADV Neler Getiriyor?

Yenilenen bir iskeletle gelen model, hem sele kısmında hem de grenaj kısmında yenilikler sunuyor. Sürücülerin çok rahat bir şekilde yere temas etmesi için özel tasarlanan sele bir yana, LED farlar çiftlenmiş ve daha güzel bir görüntü sunmuş. Yeni modelde tasarım değişiklikleri dışında da güzel artılar var.

Teknoloji konusunda da çok iddialı bir motosikletten söz ediyoruz. Bir kere artık elektronik gaz kelebeği kullanılıyor. Buna egzoz sisteminin yenilikleri de ekleniyor ve sonuçta çok daha yüksek bir performans elde ediliyor.

Motor kısmında 58.6 beygirlik 7000 d/dak devir çevirebilen yeni bir motor kullanılmış. 69 Nm torku bulunan motor Euro5 emisyon sınıfında. Ayrıca sürüş modları da tam olarak desteklendiği için performans doğru kullanılıyor diyebiliriz.

Sürüş modları demişken 2021 Honda X-ADV, 4 farklı sürüş modunun desteklenmiş olduğunu da ekleyelim. Ayrıca Honda seçilebilir tork kontrolü teknolojisi de sunulmakta. Yani motorda yok yok.

2021 Honda X-ADV ve NC750X ikilisinin iddialı serisinde, acil fren uyarısı ve akıllı anahtar gibi artılar olduğunu da ekleyelim. Son olarak motosikletin 13.2 litre yakıt deposu olduğunu ve bunun da 366 km menzil değeri sunduğunu da eklemiş olalım.

Şimdi dilerseniz geçelim ikinci modele. 2021 Honda X-ADV ve NC750X ikilisi içerisinde ikinci modelinde fark yaratan yenilikleri var.

2021 Honda NC750X Özellikleri Neler?

İskelet kısmında yine yenilenmiş bir iskelet kullanan NC750X, baştan sona yenilenmiş bir tasarımla geliyor. Yeni tasarımın 6 kg kadar daha hafif olduğunu da belirtmek isteriz.

Motor kısmına gelince, 6750 d/d motor 43.1 kW güçle dikkat çekiyor. Yine bu modelde de 69 Nm tork bulunuyor. Ayrıca şanzıman kısmında da DCT şanzımana geçilmiş ve vites kontrolleri de daha başarılı bir hale getirilmiş.

Yine birçok ekstra teknoloji ile desteklenen modelde yakıt tankı ise 14.1 litre olarak belirlenmiş. Bu değerle beraber menzil ise 400 km.

2021 Honda X-ADV ve NC750X Fiyatları

İddialı iki serinin de fiyatları değişiyor. 2021 Honda X-ADV modeli 149 bin TL’den başlayan fiyatlarla sunulurken, NC750X ise 95.400 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version