2021 Land Rover Defender V8 versiyonu, Şubat ayı bitmeden ortaya çıktı. Kendi sınıfı için en güçlü araçlardan biri olan yeni V8 versiyonunun, nasıl bir motor kullandığını da sonunda resmi olarak öğrenmiş olduk.

Biraz sızıntılarda yer alan bilgileri doğrulayan biraz da yeni detaylarla karşımıza çıkan araç, bu kez konfor yönüne bir de performans yönünü ekliyor. Peki, bu kadar iddialı konuştuğumuz motorun özellikleri neler?

2021 Land Rover Defender V8 Özellikleri ve Satış Fiyatı

Önce şunu belirtelim ki dış kasa yapısında öyle harika değişiklikler yok. Asıl değişiklik kaput altında yatan canavarda. Dış gövdede 110 modelini ya da 90 modelini tercih edebiliyorsunu.

Motor kısmında ise tam 5.0L olan dev bir V8 motor var. Motorun hacmi de gücü de dikkat çekici. V8 motor beygir olarak değerlendirildiği zaman 518 beygir gücünde bir motor. Tork olarak bakıldığı zaman da spor arabalarda bile az rastladığımız 625 Nm tork değeri karşımıza çıkıyor.

Sonuçta ağır bir araçtan söz ediyoruz ama bu motorla beraber aracın performansı da üst seviyeye çıkarılmış. Öyle ki 100 km hızlanma süresi 5.2 saniye olarak açıklandı. Birçok spor seride görmediğimiz ve kolay kolay karşılaşmadığımız bir değer.

Yeni motorla beraber 8 ileri otomatik şanzımana da sahip olan 2021 Land Rover Defender V8, maksimum hız olarak ise 240 km hıza kadar çıkabiliyor. Tabii ki böyle bir motor ile karşılaşınca hemen akla gelen yakıt tüketimi oluyor. Sonuçta performanslı bir motor var ve yakıt tüketimi de ona bağlı olarak birazcık yüksek.

Güncel verilere göre araç 100 kilometrede 14.5 litre yakıt tüketiyor. Aslında sınıfı için çok değil ama genel otomobil ortalaması için yüksek sayılabilecek olan bir değer.

Hep motordan konuştuk ama 2021 Land Rover Defender V8 versiyonunun son bir artısından daha bahsetmeden bitirmeyelim.

O artı iç mekanda kullanılan 11.4 inçlik multimedya ekranı. Standart seride yer alan ekrana göre daha geniş olan ekran, kavisli yapıda ve %50-60 arasında daha büyük bir kullanım alanı sunuyor.

Bu güzel yenilikleri ve güçlü motorlarıyla beraber yeni aracın fiyatı şu an için İngiltere’de belli oldu. Eğer 90 modelini alırsanız 98.505 Pound vereceksiniz. Eğer biraz daha iddialı olan 110 versiyonunu alırsanız bu durumda da 101.150 Pound vereceksiniz. Türkiye fiyatları belli değil. Zaten ne siz sorun ne de biz söyleyelim. 🙂

Share.

1 Yorum

  1. Hiç ekonomik değil hiç teknoljik bir yenilik yok motoru küçültüp beygiri yükseltmek varken bu teknolojiye sahip değilse araba gene eskisi gibi ise jık beğenmedim hiç güzel olmamış dublonun 1.3 multijet dizel motoru nu taksaydı ya

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version