Subaru, 2021 model Impreza’nın ABD fiyatlarını resmen açıkladı. Halihazırda satışı devam eden 2020 modele kıyasla fiyatında bir miktar artışa gidilen araba yeni paket seçeneklerine ve SI-Drive adını taşıyan iki yeni sürüş moduna kavuşmuş oldu.

CVT şanzıman 1,120 dolara mal oluyor

Sedan ve hatchback formlarında üretilecek olan 2021 Impreza’nın en ucuzu 19 bin 720 dolara satılacak. Kıyaslamak için belirtmek gerekirse aynı arabanın 2020 modeli için fiyatlar 19 bin 595 dolardan başlıyor. Tabii bu giriş seviyesi, en boş paket için verilen fiyat.

Bu modelde 5 ileri düz vites yer alıyor. Eğer müşteriler debriyaj pedalına basmak istemezlerse CVT şanzıman için 1,120 dolar daha harcamak zorunda kalacaklar.

Baz modelin haricinde Premium, Sport ve Limited paketleri de mevcut. Otomatik CVT şanzımanın bulunduğu en üst paketin fiyatı 26 bin 820 dolara kadar çıkıyor. Modelin hatchback versiyonu için fiyatlar 20 bin 220 dolardan başlıyor, Limited paketinde ise 27 bin 320 dolara yükseliyor.

SI-Drive ile motordan en yüksek verim alınacak

Hatırlanacağı üzere Subaru, geçen sene Impreza’nın tasarımını hafif makyaj operasyonundan geçirmişti. Bu yüzden 2021 modelde gözle görülür bir değişiklik fark edebilmek mümkün değil.

Sadece SI-Drive performans yönetim sistemi ve sürüş modları yenilik olarak göze çarpıyor. Tabii bu donanım da sadece CVT şanzımanın yer aldığı modellerde kullanılabiliyor. Sürücünün motor performansını kontrol ederek en iyi verimi almasını sağlayan donanım aralarında WRX’in de bulunduğu bir dizi Subaru modelinde zaten kullanılıyordu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version