2021 Nissan X-Terra, beklendiği gibi 25 Kasım itibariyle duyuruldu. 5 yıllık bir aranın ardından geri dönen model, serinin en ihtişamlı aracı olarak adını tarihe yazdırmaya hazır gibi gözüküyor. Öyle ki aracın bazı detayları ve kasa yapısı gerçekten dikkat çekici.

Pickup ile SUV modellerinin birleşimi gibi gözüken bu dev model, Navara’nın havasını yansıtıyor desek yeridir. Peki, revize edilmiş yeni kasada neler var ve aracın özellikleri neler? Bunlara geçelim.

2021 Nissan X-Terra Özellikleri ve Tasarım Detayları

Markaların ilk el attığı kısım ızgara kısmı oluyor. Yeni model için de bu geçerli olmuş. 5 sene sonra gelen modelde ilk olarak ızgaralara el atılmış ve ızgara kısmı güncellenmiş.

Krom çitalarla dikkat çeken bu kısmı izleyen ise LED farlar olmuş. LED farlar daha ince ve daha göz alıcı bir seviyeye gelmiş. Arka kısımda aynı oynama stop lambalarında karşımıza çıkıyor. Dış tasarımı dev gibi olan aracın iç tasarımı da bir hayli geniş.

Yeni modelde ön kısımda 9 inçlik bir ekran var ve Nissan multimedya sistemleri ile donatılmış durumda. Bu kısmında altında yer alan klima kontrol alanı bir yana, tavada arka taraftaki yolcular için düşünülmüş olan bir ekran daha var.

11 inçlik olan bu ekran, yolculuk sırasında istediğiniz içerikleri izlemenize ve takip etmenize olanak sağlıyor. Ayrıca tavan kısmında yolcular için ek klima kontrolleri de yer alıyor. Bunun avantajını kullanan 2021 Nissan X-Terra, çift sıra koltuk sunuyor. Yani araç 7 kişilik. Tabii ki koltukları katlamak ve farklı iç tasarımlara ulaşmak mümkün.

Tasarımı çok konuşulacak aracın motoru da bir hayli güçlü. 2021 Nissan X-Terra içerisinde 4 silindir 2.5 litrelik bir motor var ve bu motor 165 beygir güç sunuyor. 241 Nm tork değerine sahip olan motorda özel bir 4WD sistemi var.

Yedi vitesli otomatik şanzımana da sahip olan seri, her durumda maksimum performansı elde etmek üzerine özelleştirilmiş serilerden bir tanesi gibi gözüküyor. İlk etapta Orta Doğu satışları yapılacak olan aracın diğer bölgeler için ne zaman satışa çıkacağı ise açıklanmadı. Ayrıca net satış fiyatları da hala belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version