Eylül ayı otomobil fiyat listelerine baktığımız zaman, indirimlerle güzel haberler almaya başlamıştık. Özellikle Ağustos sonunda ÖTV matrah değişikliği sonrasında iyi haberler peşi sıra gelmişti. Fakat Ekim ayında bu hava biraz biraz değişmeye başladı. İlk olarak Renault Clio modelinde fiyatların değiştiğini ve bir miktar yükseldiğini söylemiştik. Şimdi fiyatı artan araçlardan birisi de 2021 Skoda Octavia modeli oldu.

Ekim ayı listelerinin açıklanması sonrasında aracın fiyatlarında yine zam gördük. Özellikle son seçenek, yani en yüksek seçenek dediğimiz pakette fiyat artışı ciddi derecede.

2021 Skoda Octavia Zam Sonrası Yeni Fiyat Durumu

Şimdi aracın Eylül ayı başlangıç fiyatına bakarak yola çıkmak gerekiyor. Eylül ayı için paylaşılan başlangıç fiyatı, 351 bin TL olmuştu. Yine düşük değil ama dediğimiz gibi Eylül ayı için güzel bir fiyattı.

Ekim ayında ise başlangıç fiyatı 365.400 TL oldu. Başlangıç fiyatı dediğimi bu fiyat 1.0 TSI e-Tec 110 beygir motorlu DSG Elite seçeneği için geçerli olan fiyat. Yani araç Premium seviyesinde de bir donanıma sahip değil.

Bunun dışında en yüksek paket seçeneği ise Combi 1.5 TSI ACT e-Tec 150 beygir DSG Scout paketi olarak biliniyor. İşte asıl yükseliş bu paket için geçerli olmuş durumda. En yüksek seçenek bir ay önce yani daha Eylül ayında 469 bin TL seviyesindeydi. Küsurlu kısımları almaya gerek bile duymuyorum.

Aracın zammı sonrasında ise bu seçenek için yeni fiyat 499.400 TL olarak açıklandı. 2021 Skoda Octavia zamları sonrasında diğer paketlerde de ufak tefek değişiklikler var ama gördüğünüz gibi asıl olarak en yüksek paket seçeneğinde ciddi bir fiyat farkı oluşmuş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version