Bir süredir yolunu gözlediğimiz yeni yakışıklı seri 2022 Alfa Romeo Tonale sonunda resmi olarak tanıtıldı. Resmi olarak yapılan duyurunun ardından araç için merak ettiklerimiz de gün yüzüne çıktı.

Her zaman olduğu gibi yine tasarım açısından oldukça başarılı bir araç geldiğini gördük. Üstelik bu seride hibrit artılarını da yaşayacağız. Gelin Türkiye’ye de geleceği söylenen aracın detaylarına bakalım.

2022 Alfa Romeo Tonale Tasarım Detayları

Alfa Romeo tasarımlarını her zaman sevmişimdir. Bu nedenle Tonale tasarımı da bana gayet başarılı geldi. Her açıdan araç hem markanın dinamiklerini yansıtıyor hem de yeni nesle göz kırpıyor.

Ön kısımda kaslı bir kaput tasarımı kullanmışlar. Düz ya da yere doğru alçalan bir kaput tasarımı yerine daha kaslı ve daha sert bir kaput kullanılmış.

Tasarımı ve aerodinamik yapıyı destekleyen bu yapı, ön aydınlatma takımlarıyla da desteklenmiş. Aracın farlarında üç bölmeli yapı var ve çok şık duruyor. Orta kısma geçtiğinizde ise ufak bir logo ve yine o ünlü üçgen ızgara alanı karşımıza çıkıyor.

Ön kısımda kullanılan sert ve göz alıcı tasarım, arka kısımda da şıklıkla desteklenmiş. Stop lambaları yine 3 bölmeli olarak tasarlanmış ve LED bir çizgiyle birbirlerine bağlanmış. Orta kısımda yer alan logonun dışında, kademeli olarak yer verilen hatlar da arka tasarımın bir hayli hareketlenmesini sağlamış durumda.

İç Tasarım

Dijital bir ekranın kullanıldığı iç tasarım da özellikle direksiyon çok hoşuma gitti. Aracın direksiyonunda yer alan kulakçık vitesler ve kontrol butonlarının yerleşimi, çok şık duruyor. Burada 12.3 inçlik dijital ekranın etkisini de unutmamak lazım.

Hemen sağa geçtiğimizde ise ortaya doğru yerleştirilmiş olan 10.25 inçlik multimedya ekranı bizi karşılıyor. Uconnect 5 sistemli multimedya, Apple CarPlay ve Android Auto desteğini de beraberinde getiriyor.

Burada kontrol butonları ise multimedya ekranının hemen altına taşınmış. Hem döşemeler hem de kaplamalar oldukça başarılı.

2022 Alfa Romeo Tonale Teknik Özellikleri

Şimdi geldik bu canavarın teknik özelliklerine bakmaya. Aracın en çok öne çıkan versiyonu hibrit versiyonu. Hibrit modelde 1.5 litrelik benzinli motor ve elektrikli motorun 130 beygir güç sunan ve 160 beygir sunan iki farklı versiyonu var.

Yine hibrit modelde 1.3 litrelik motor seçeneği de var. 275 beygirlik güç sunan bu versiyon ise en güçlü modellerden biri olacak. Tüm modellerde de 6 ileri otomatik vites göreceğiz.

Standart olarak alınabilecek tüm bu versiyonların dışında 2022 Alfa Romeo Tonale bir de özel motor seçeneğine sahip olacak. Her bölgede satılmayacak olan bu özel motorda 2.0 litrelik hacim ve 4 silindir göreceğiz.

256 beygir güce kadar çıkan motor 4X4 sistemle desteklenecek. Tork değeri ise 400 Nm tork olarak belirlenmiş olan serinin 9 ileri otomatik şanzıman ile desteklenmesi söz konusu olacak.

2022 Alfa Romeo Tonale bu motor özelliklerini yüksek teknolojileriyle de destekleyecek. Araçta;

  • Çarpışma uyarı sistemi
  • Acil fren destek
  • Şerit takip
  • Kör nokta uyarı
  • Adaptif hız sabitleyici
  • 360 derece görüş sistemi.
  • Sürücü yorgunluk sistemi.
  • Trafik işareti algılama sistemi.
  • 2.seviye otonom sürüş sistemleri gibi üst düzey teknolojiler de olacak.

2022 Alfa Romeo Tonale fiyatı henüz açıklanmadı ama yaza doğru aracın fiyatlarının belli olmasını bekliyoruz. Ne zaman Türkiye’ye gelir onu da şu an bilemiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version