Geçtiğimiz aydan beridir sızıntılarına alıştığımız 2022 Fiat Egea Cross Wagon modeliyle tanışma fırsatını bulduk. Resmi olarak tanıtıma çıkan yeni seri için fiyat konusunda da açıklamalar geldi.

Biraz daha uzun kasasıyla dikkat çekecek olan yeni Wagon modeli için satışların ne zaman başlayacağı ve aracın özellikleri gibi önemli bilgilere geçelim.

2022 Fiat Egea Cross Wagon Tasarım Yapısı

Cross serisinin yerden yüksek SUV havası tasarımıyla SW modellerinin uzun kasa yapısını bir araya getiren yeni araç, yeni bir sınıf oluşturuyor diyebiliriz.

Aracın tasarımına baktığımızda, ön kısımda yine Cross serisinde gördüğümüz sert görüntünün devam ettiğini anlıyoruz. Tekerlerin üzerinde yer alan çamurluk kısımlarında yine kaslı bir yapıyla kendisini gösteren seri, yeni 17 inç elmas kesimli jantlarıyla da bu tasarımı tamamlıyor.

Arka ve ön kısımda mevcut Cross modelleri gibi hareketi yüksek bir tasarımla kendisini gösteren modelin, SW wagon tipi sayesinde gövde uzunluğunu da 35 mm kadar arttırmış olduğunu ekleyelim.

Tabii ki bu doğrudan bagaj hacmine de yansımış durumda. Serinin bagaj hacmi 550 litreye kadar çıkıyor.

İç kısma ilerlediğimiz zaman ise çok bir değişim göremiyoruz. İç kısımda yine merkezde 10 inçlik multimedya ekranı dikkat çekiyor. UConnect 5 sisteminin Android Auto desteği ve Apple CarPlay desteğinin olduğunu da biliyoruz.  Onun dışında klima kontrol butonları ve vites kısımlarında değişim yok.

2022 Fiat Egea Cross Wagon Motor ve Diğer Veriler

Söz konusu seride motor konusunda bir değişim olmayacak ve ailenin üyelerinde olan özellikler devam edecek. Lounge versiyonuyla gördüğümüz aracın, teknolojiler kısmında da yine ailenin en dolu modellerinden olduğunu da belirtelim.

Kör nokta uyarı sistemi, akıllı hız yardımcısı, şerit takip sistemi, kablosuz şarj, Yorgunluk uyarısı sistemi gibi üst düzey teknolojiler de araçta yer alıyor.

2022 Fiat Egea Cross Wagon Fiyatı

Bu özelliklerle ülkemizde de satışa çıkan aracın 1 ay kadar lansman fiyatıyla satıldığını göreceğiz. 11 Ocak ile 31 Ocak arasında aracın 419 bin 900 TL fiyatla sunulduğunu ekleyelim. Bunlar kampanyalı fiyatlar olarak gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version