2022 Ford Mondeo, cross bir kasayla mı gelecek yoksa yine mi sedan modeli olarak gelecek derken bir tartışma başlamıştı. Aracın nasıl bir yapıya sahip olacağı konusunda paylaşımlar gelmişti ama gelen bu paylaşımların hiçbiri net bilgiler içermiyordu.

İşte şimdi söz konusu araç için ilk defa net sayılabilecek bilgiler ortaya çıktı. Daha doğrusu aracın görselleri ortaya çıktı. Çin’de onay sırasında görüntüleri ortaya çıkan araç, beklendiği gibi cross yapısıyla dikkat çekecek gibi duruyor. Peki araçta bizi neler bekliyor?

2022 Ford Mondeo Tasarım Yapısı Nasıl Olacak?

Görsellere baktığım zaman bu aracın bir cross ile sedan karışımı olacağını görüyorum. Yakın zamanda Citroen C4 serisinin yeni modelinde buna benzer bir tasarım yapısı kullanılmıştı. Araç hem cross sınıfına dahil olacak detaylara sahipti hem de aracın sedan çizgisini koruduğunu görmüştük.

Şimdi aynı durum 2022 Ford Mondeo için de geçerli olacak gibi duruyor. Arka kısma baktığımız zaman cross serilerinden yakından tanıdığımız bir bagaj kapağı kısmı bizi karşılayacak gibi görüyoruz.

İnce LED stoplar ve biraz daha yüksek olan arka kısım direkt olarak dikkat çeken bölümler arasında yer alacak. Ön kısma doğru baktığımız zaman ise yine yerden yüksekliği ile dikkat çeken ama sedan çizgilerini de benimseyen bir araç yapısı bizi karşılıyor.

Ön kısımda yer alan ızgara alanı ve hava kanalları ise aracın yine sert bir görüntü sunacağını ve etkileyici duracağını işaret etmekte. Tabii ki tanıtıma kadar bekleyeceğiz ama bu görseller 2022 Ford Mondeo için umutları arttırmış durumda.

Şu an teknik özellik açısından bakacak olursak sınırlı bilgilerimiz olduğunu da ekleyelim. Ford Evos modelinde olduğu gibi 2.0 litrelik 4 silindir motorun ve 8 ileri otomatik şanzımanın kullanıma devam etmesi beklentisi var.

İç kısımda ise SYNC+ 2.0 sisteminin ve dev ekranların gelmesi bekleniyor. Şimdilik 2022 Ford Mondeo için bilgiler bunlar. Görünen o ki resmi tanıtım çok yakında yapılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version