2022 Ford Mondeo zaten birkaç ay önce ortaya çıkmıştı. Yeni araç için çok fazla teknik detay görmesek bile dış tasarımın resmi olarak gösterildiğine şahit olduk. Hemen sonrasında ise 2022 Ford Mondeo ST-Line modelinin konuşulduğunu da gördük.

İşte bu model için de beklenen tanıtım yapıldı. ST Line versiyonunun daha sert bir görüntüye sahip olacağı zaten bilinen bir durumdu ama beklentilerin de üzerinde bir araç geldiğini söylemek lazım.

2022 Ford Mondeo ST-Line Tasarımı ve Özellikleri

Bir kere aracın kesinlikle daha sportif gözüktüğünü söylemek lazım. Lansman rengi olarak da kırmızının bir tonunun seçildiği araç, daha sert bir görüntüye sahip. Aracın arka kısmında 3 bölmeli LED stopları ve üzerindeki LED şeridi net olarak geçebiliyoruz.

Arka kısımda biraz daha geniş siyah alanların bulunduğu bir tampon da yine aracın daha sportif gözükmesi konusunda yardımcı olmuş durumda. Serinin ön kısmına doğru ilerlerken burada da daha görkemli jantların kullanıldığını ekleyelim.

Ön bölüme geçtiğimiz zaman ise 2022 Ford Mondeo ST-Line, yine ince LED farlar ile dikkat çekiyor. Bu kez ızgara alanında kullanılan siyah alan daha çarpıcı. Rüzgarlıklar kısmında seçimlerin de değiştiğini söylemek lazım.

Aracın iç kısmını da artık görebiliyoruz. İç kısım çok farklı geldi. Konsolda 1 metrenin üzerinde dev bir ekran var. Tek parça ekranın 12.3 inçlik kısmı dijital gösterge ekranı olarak kullanılmış.

Geri kalan kısımda ise tam 27 inçlik bir multimedya ekranı var. Ford, Sync+ 2.0 multimedya sistemini, araç içi eğlence sistemlerinin de kalbini oluşturuyor. Ekran dışında iç kısım sade tutulmuş. Evet bazı kırmızı detaylar var ama bunlar sportif yönü biraz daha öne çıkarmak için kullanılan detaylar olmuş.

Aracın motoru konusunda ise değişiklik yok. Motor yine 2.0 litre EcoBoost motor. Tam 235 beygir güç değeri var ve 8 ileri otomatik vitesle geliyor.

Serinin bu versiyonu da oldukça görkemli. Tüm bu özelliklerle beraber ne zaman satışa çıkacağını ise bilemiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version