Ticari araçlar konusunda oldukça tecrübeli olan Volkswagen ve Ford yakın zamanda yine bu alanda önemli bir iş birliğine imza attı. Beraber çalışma yapacaklarını açıklayan iki firmanın, bu ortaklığının ilk ürünü ise 2022 Ford Tourneo Connect oldu.

Bugün tanıtımı yapılan yeni araç, Caddy serisinin taslağından yükselen bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Tabii ki tasarım farkları var ama aynı ruhu taşıyan bir seri olduğunu net olarak söyleyebiliriz. Peki modelin özellikleri neler?

2022 Ford Tourneo Connect Teknik Özellikleri ve Tasarımı

Serinin tasarım yapısından başlayalım. Araç tasarım olarak Caddy modellerine çok yakın. Ön kısımda geniş ızgara ve bu ızgara üzerinde yer alan Ford logosu, Ford çizgilerinin öne çıkmasını sağlamış.

Onun dışında arka kısımda ve yanlarda Caddy havasını hissetmek mümkün. Sadece dış tasarımda değil iç tasarım kısmında da değişiklikler olduğu anlaşılıyor. Hem dijital gösterge panelinin hem de multimedya ekranın yer aldığı tek bir geniş panel bölümü yer aldığı araç, yenilenmiş direksiyonu ve yenilenmiş döşemelerle de dikkat çekiyor.

Orta kısımda yer alan ekranın standart boyutu ise 8.25 inç olarak açıklandı. En üst pakette ise 10.25 inçlik multimedya ekranı var. Ama ekranda SYNC multimedya sistemi olup olmadığı konusunda bilgi paylaşılmadı. Burada da bir sürpriz olabilir.

2022 Ford Tourneo Connect Motor Seçenekleri

Aracın teknik özellikleri ve tasarımı Caddy serisine ne kadar benzediyse, motor özellikleri de aynı şekilde. Seride Volkswagen motorlar yer almakta. İsimlendirmede TSI ya da TDI kullanılmasa ve EcoBoost olarak geçiyor olsa da motorlar Alman devin motorları.

1.5 litre 115 beygir turbo benzinli motor seçeneği ilk seçenek olacak. Bu motorda şanzıman olarak iki ayrı seçenek var. Birinci seçenek 6 ileri manuel vites seçeneği. İkinci seçenek ise 7 ileri otomatik vites seçeneği. 2022 Ford Tourneo Connect, ikinci motor kısmında ise 2.0 litre dizel motorla geliyor.

Dizel motorda da iki seçenek var. Birinci seçenek 110 beygir ve 280 Nm tork değeri var. İkinci motor ise 120 beygir ve 320 Nm tork değeri var.

Tüm bu özelliklerle beraber yeni nesil aracın fiyatı ise duyurulmuş değil. Sadece aracın 2022 yılının ilk çeyreği içerisinde satışa çıkacağı söylendi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version