Honda’ya son günlerde dikkat ettiniz mi? Otodünya’yı takip ediyorsanız bileceksiniz ki marka resmen atakta. Bir yandan ülkemize yeni modeller getirmeye başladı. Bir yandan yeni araçlar için tanıtımlar yapmaya başladı. Diğer taraftan ise elektrikli dönüşüm konusunda adımlarını açıklamaya başladı. Markanın bu yoğun gündeminde son adımlarından birisi de 2022 Honda BR-V oldu.

Kısa süre önce tanıtımı gerçekleştirilen araç, kendi serisini de ikinci nesle taşımış oldu. Tasarım konusunda yenilikler, iç mekan konusunda yeni artılar kazanan serinin, motor özellikleri de açıklandı.

2022 Honda BR-V Özellikleri ve Tasarım Değişiklikleri

Bir kere aracın far grubunda bir değişim yaşandığını belirterek başlayalım. Hem önde hem de arkada artık yeni nesil aydınlatmalar hakim.

Onun dışında biraz daha keskin hatları olan 2022 Honda BR-V, daha görkemli duruyor. Zaten modelin 7 kişilik oturma kapasitesi dikkat çekici bir iç hacmi olduğunu göstermekte.

Ama iç kısımda yerleşim anlamında tam olarak nelerin değiştiğini bilemiyoruz. Çünkü tanıtımda iç bölüm tam olarak gösterilmedi.

Dış tasarım daha net bir şekilde ortaya konuldu. Yine de şunu biliyoruz ki hem 7 inçlik multimedya ekranı hem de 4.2 inçlik dijital gösterge alanı devam ediyor.

2022 Honda BR-V Motor Seçimi

Aracın motoru değişmeyecek deniyordu ama 2.nesille beraber motor revize edildi. Yakın zamanda ülkemizde de satışa çıkan City dinamiklerini taşıyan yeni bir motor göreceğimizi öğrendik.

Yine hacim olarak 1.5 litre hacme sahip olan motorda 121 beygir gibi mütevazi sayabileceğimiz bir beygir gücü var. Ayrıca tork değeri açısından da 145 Nm tork gibi yine mütevazi sayılacak bir değer olduğunu ekleyelim.

Son olarak şanzıman seçiminden de söz edelim. Her ne kadar farklı alternatifler beklense de 2022 Honda BR-V bu konuda da sürpriz yapmadı ve CVT şanzımanı ile geldi.

Araç için şimdilik bilinenler bunlar. Zaman içerisinde ek veriler geldiğini de göreceğiz. Özellikler kesinleşmiş olan bir satış fiyatı bekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version