2022 Honda Civic yenilenmiş bir kasa ile tanıtılmıştı. Araçta yer alan yeni kasa, hem tasarım açısından hem de aerodinamik açısından güncellemeler aldı. Sevilir sevilmez ya da Civic severleri tatmin etti etmedi tartışılır. Araç için tartışmalar bir yana dursun, 2022 Honda Civic Türkiye tarihi de ortaya çıktı.

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer tarafından yapılan açıklamalarda, serinin ne zaman ülkemizde boy göstereceği de ortaya çıktı.

2022 Honda Civic Türkiye Satışları Ne Zaman Başlıyor?

Öncelikle aracın üretimi konusunda bazı bilgiler vermek lazım. Biliyorsunuz Civic modelleri ülkemizde üretilen araçlar olarak biliniyordu. Fakat pandemi döneminde bu değişti. Türkiye’deki üretim durdu.

Zaten yeni kasanın da ülkemizde üretilmesi beklenmiyordu. Haliyle yeni kasanın dışarıdan ithal olarak gelmesi gerekecek. Honda Türkiye tarafından verilen bilgilere göre araç Tayland’da üretilecek ve ülkemize de bu şekilde giriş yapacak.

İthal olarak ülkemizde bulunacak olması pek memnun edici bir durum değil. Çünkü bu aracın üzerinde gümrük yükünün de oluşacağını işaret ediyor. Gümrük vergisine rağmen fiyat rekabetine dahil olacağı da söylenen 2022 Honda Civic modelinin gelişi ise çok sürmeyecek.

Verilen tarihe göre araç bu yıl içerisinde ülkemizde olacak. Kasım ayı gibi aracın Türkiye pazarında satışa sunulması durumu söz konusu olacak. Yeni kasanın ülkemizde nasıl karşılanacağını tahmin etmek zor.

Bir yandan yeni kasa tasarımını seven çok. Bir yandan da özellikle burun kısmını pek hoş bulmayanların sayısı da oldukça fazla. Söz konusu aracın satış fiyatı burada çok önemli olacak. Satış fiyatları çok yüksek olursa, seri çok fazla tercih edilmeyebilir.

Ama söylendiği gibi rekabet edecek bir fiyat aralığı sunulacak olursa, o zaman da 2022 Honda Civic satışlarının bir hayli yüksek seyrettiğini ve rakiplere göre tercih edildiğini görebiliriz.   

Share.

1 Yorum

  1. Türkiyede üretilmiyorsa almayın defolsun gitsinler yerli üretim alalım Toyota ne güzel araç

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version