2022 Honda WR-V, beklenen lansmanla beraber resmi olarak duyuruldu. Kompakt SUV sınıfının yeni iddialı üyelerinden biri olması ve HR-V serisinin altında konumlanması beklenen model, bir hayli ilgi de çekti.

Honda’nın son nesil teknolojilerini barındırmasının yanında, teknik özellikler konusunda da tatmin edici olan araç, Avrupa pazarında da satışa çıkacak gibi duruyor. Peki bu yeni minik SUV modelinde nasıl özellikler var?

2022 Honda WR-V Özellikleri ve Tasarım Detayları

Daha önce tanıtılan RS konsept modeline göre biraz daha küçük olan aracın, 4.060 mm uzunluk değeri bulunuyor. Aks mesafesi kısmında ise 2.485 mm gibi bir değer karşımıza çıkıyor.

Ölçüleri dışında 2022 Honda WR-V, çok şık bir tasarımı da yansıtıyor. Araç ön kısımda nispeten küçük bir ızgara ve üzerinde Honda logosunu barındırıyor. Farlar kısmında rakiplerine göre daha geniş bir far tercihi yapan WR-V, ızgara alanının hemen altında geniş bir havalandırma bölümüne de yer vermiş durumda.

Aracın teknik özelliklerine geçildiği zaman ise yine tanıdık bir motorun kullanıldığını görmekteyiz. Bu seride de 1.5 litrelik DOHC i-VTEC motor yer alıyor. 121 beygirlik güç değeri olan motorda tork değeri ise 145 Nm tork olarak belirlenmiş.

Daha önce de kullanılan i-VTEC motorunun performanslı bir motor olduğunu da biliyoruz. Motor bir yana, şanzıman kısmında da sürpriz yok. Yine CVT otomatik şanzıman kullanımı devam etmekte.

Uzaktan motor çalıştırma özelliği, 7.0 inç multimedya ekranı, 4.2 inçlik dijital gösterge ekranı, üst paketlerde Sensing donanımı gibi artıları da olan minik canavarın, ilk olarak Endonezya’da satışa çıkacağı açıklandı. Diğer bölgeler için ne zaman tanıtım olacağı ya da Avrupa durumunun ne olacağı konusunda ise herhangi bir açıklama gelmedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version