2022 Hyundai Palisade, en son belli başlı teaser görüntülerinde karşımıza çıkmıştı. Merakla beklediğimiz araç, sadece 1 hafta sonra ise tanıtım geldi. Araç dev cüssesiyle beraber net olarak ortaya çıktı.

Başta dikkat çeken ızgara tasarımıyla kendisini gösteren ailenin yeni üyesi, motor konusunda ise çok büyük bir sürpriz sunmadı.

2022 Hyundai Palisade Tüm Özellikleri ve Tasarımı

Aracın tasarımında yapılan değişikliklere baktığımız zaman dikkatimizi hemen yeni ızgara alanı çekiyor.

Sanki bir rendeye benzeyen bu alan, panjur tasarımının baştan sona değiştiğini gösteriyor. Marka buraya “Parametric Shield” olarak isim veriyor. Tabii ki bu kısım değişince aracın tüm ön yapısı değişmiş.

Ön kısımda farlar dik olarak konumlandırılmış ve biraz daha kalın. Kaputtan başlayarak alt kısma kadar uzanıyor.

20 inç jantlarıyla her zaman olduğu gibi görkemli duran 2022 Hyundai Palisade, arka kısımda ise tampon alanının dışında çok önemli değişimler sunmuyor. Bu kısımda da markanın ışıklandırma üzerinde biraz daha oynadığını görüyoruz.

Dış tasarımdaki değişiklikler sizi tatmin etmediyse hemen iç kısma geçelim. Zira iç kısımda daha fazla değişiklik var. Burada değişen direksiyon simidi, 12 inç boyutunda yeni multimedya ekranı, yenilenen dijital gösterge gibi değişiklikler söz konusu.

Ayrıca sürücüleri daha da rahat ettirmek için kendinden şişebilen ergo isimli koltuk kullanılmış. Sadece yolcu için değil arka yolcular için de değişiklikler var. Arka kısımda yolcular için ek havalandırmalar kullanılmış.

Teknik Özellikler

Tüm bu tasarım detaylarını geçelim ve 2022 Hyundai Palisade için teknik detaylara gelelim. Sürüş destek sistemlerinin yanında Akıllı saatler üzerinden kapı açma ve kilitleme gibi özellikleri de olan yeni seride motor değişmiyor.

Motor kısmında yine 3.8 litrelik V6 motoru görüyoruz. Bu motorun 293 beygir güce sahip olduğu ve tork değerinin de 355 Nm tork olduğunu biliyoruz. İstenirse yine 4X4 çekiş sisteminin de tercih edilebileceği araç, şanzıman konusunda da değişiklik sunmuyor. Yine 8 ileri otomatik şanzıman var.

Bu özellikleri ile beraber aracın ne kadar fiyatla satışa çıkacağı ise net değil. Ama yakında bilgilendirme yapılacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version