Sıfır araçlarda sıkıntılı bir dönem içerisindeyiz. Araçlarda küresel olarak bir stok sorunu var ve bu da serilerin fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Buna karşın pazara yeni modeller de girmeye devam ediyor. Bu noktada ülkemiz açısından sevindirici bir haber de geldi ve 2022 Kia Cerato modelinin Türkiye fiyatı ve satışa çıkacak seçenekleri için detaylar paylaşıldı.

Nasıl bir araçla karşılaşacağımızı zaten az çok biliyorduk. Burada merak ettiğimiz fiyatın nasıl olacağı olmuştu. İşte fiyat konusunda da beklenen detaylar gelmiş oldu.

2022 Kia Cerato Fiyatı ve Teknik Diğer Detaylar

Bir kere şunu belirtelim ki son dönemde görmeye hasret kaldığımız sedan ailelerine dahil olan bir üyeden söz ediyoruz. Araç sedan kasa olarak geliyor ve 4640 mm uzunluk değeri 2700 mm aks mesafesiyle beraber geniş bir yaşam alanı sunuyor.

Ülkemiz için kötü haber şu ki sadece tek bir versiyon seçeneği için satışlar başladı. Elegance donanım seçeneğiyle beraber satışa sunulan 2022 Kia Cerato, motor kısmında 1.6 litre MPI motor ile geliyor.

6 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilen motorun güç değeri 128 beygir olarak açıklandı. Maksimum hızı da 195 km olarak gelen aracın tork değerinin ise 155 Nm tork olduğunu ekleyelim.

100 km hızlanmasını sadece 11.6 saniye içerisinde tamamlayan aracın, teknolojiler açısından da zengin olduğunun altını çizmek lazım.

Araç arka yolu uyarısı, hız sabitleme, yokuş kalkış desteği, ısıtmalı aynalar, otomatik yanan farlar, eşya uyarısı gibi teknolojilerle beraber geliyor.

Bu özellikleriyle tercih edilecek sedan modellerinden biri olması beklenen 2022 Kia Cerato fiyat kısmında ise 529.900 TL olarak karşımıza çıkacak. Açıklanan fiyatın yeni liste fiyatı olduğunu da eklemiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version