2022 Nissan Qashqai Türkiye’de satışa çıktı. Aylardır beklenen Türkiye lansmanı yapıldı ve araç artık listelerdeki yerini de aldı. Yepyeni tasarım yapısı, güçlü motoru, yeniden tasarlanan farları ve daha birçok artısıyla beraber ihtişamlı seri görücüye çıkmış oldu.

Daha önce araç için bir haber yazısı paylaşmış ve fiyatları vermiştik. Şimdi ise biraz daha detaya inelim. Tasarımdan, teknik özelliklere kadar inceleyelim.  

2022 Nissan Qashqai Tasarımı Nasıl?

Aracın üzerinde makyaj çalışması yapılmadı. Bu sefer doğrudan yeni kasa karşımıza çıktı. Qashqai bu konuda ünlü bir model. Genelde seride makyaj çalışması görmüştük. Fakat bu kez durum farklı.

Aracın ön bölümünde far yapısındaki değişikliklerle başlamak gerekiyor. 2022 Nissan Qashqai, ön kısımda keskin LED farlarla donatılmış. Yarım bumerang şeklinde bir tasarımın benimsendiği farlar, adaptif teknolojisiyle beraber geliyor.

Uzun far sisteminde kullanılan adaptif yapı, 12 ayrı bölüme ayrılmış olan far ışıklarını otomatik olarak kontrol ediyor. Karşıdan gelen sürücülere göre 12 ayrı bölüme ayrılan far ışığının belli bölümleri kapatılıyor. Böylece gelen sürücünün de gözlerinin kamaşması engellenmiş oluyor.

Bunun dışında alt kısma kadar inen sis farları da ön tasarımı tamamlıyor. Tabii ki ön tasarımı bitirmeden önce, aşağı doğru uzanan kaput tasarımından da yeni ızgara tasarımından da söz etmek lazım. Bu bölümün daha kaslı olmasını sağlayan tasarım yapısında artık ızgara alanı daha net hale getirilmiş.

Krom V şekli biraz daha revize edilmiş. Tam ortada yer alan yeni Nissan logosunun yerleşimi de dikkat çekici.

Aracın arka kısmına doğru uzandığımızda da yeni tavan rayları ve siyah tavan seçeneği karşımıza çıkıyor. Arka bölümde, ön tasarımla birebir örtüşen bir yapı var. Bu kez 2022 Nissan Qashqai stop lambaları, farlar gibi keskin hatlarla donatılmış.  

Ayrıca bagaj kapağının da biraz daha hacimli olduğunu ekleyelim. Tabii ki burada sürücülerin işlerini kolaylaştırmak adına temassız açılma özelliği gibi artılar da var.

İç Tasarım

Daha geniş, daha rahat olan 2022 Nissan Qashqai, iç kısımda da konfora odaklanan bir tasarıma yer veriyor. Deri kaplama masaj özellikli koltukları, aracı premium sınıfına taşımakta.

Yenilenmiş ve bir tık daha incelmiş olan direksiyon bölümü ve Premium paketlerinde sınılan 12.3 inçlik gösterge panelini de unutmamak lazım. 12.3 inçlik gösterge paneli hiç olmadığı kadar daha işlevsel diyebiliriz.

Daha düşük versiyonlarda 9 inç ve 7 inç dijital gösterge panellerini de görüyoruz. Aracın multimedya sistemine gelince, yine tam ortada bu kez dışa doğru bir konumda multimedya ekranı görüyoruz.

8 inç dokunmatik ekran Apple CarPlay ve Android Auto destekli. Ayrıca Premium modellerinde 9 inç seviyesine kadar çıkıyor ve dahili navigasyon sistemiyle beraber geliyor.

2022 Nissan Qashqai Ölçüler

  • Uzunluk: 4,425 mm
  • Yükseklik: 1,625 mm
  • Genişlik: 1,835 mm
  • Dingil Mesafesi: 2,665 mm
  • Bagaj Hacmi: 504 litre
  • Koltuklar Katlandığı zaman bagaj Hacmi: 935 litre

Renkler: İnci beyaz, beyaz, metalik gri, bulut gri, bordo, gün batımı kırmızı, Safir mavi, Manyetik mavi, lav kırmızısı, siyah, inci beyaz ve siyah tavan, siyah ve gri tavan,  gün batımı kırmızı ve siyah tavan, bulut gri ve siyah tavan, manyetik mavi ve siyah tavan

Yeni Nissan Qashqai tasarımı için bu kadar söz yeter diye düşünüyorum. Artık aracın teknik özelliklerine de bakabiliriz.

2022 Nissan Qashqai Tüm Teknik Özellikleri ve Yenilikler

Yeni özelliklere sürüş teknolojilerinden başlamak lazım. Aracın motorunda da güzel artılar var ama önce sürüş özellikleri diyelim. Sonrasında motor konusunda da detaylara bakarız.

Yeni Dijital Gösterge Paneli: Premium paket seçeneklerinde yer alan yeni dijital gösterge ekranı, artık çok daha akıllı. 12.3 inç dijital gösterge alanı japon kiriko camından ilham alan arka plan tasarımıyla geliyor ve uyarlanabilir görünüm seçenekleri sunuyor. Premium paketlerde yer alan bu ekran, daha düşük versiyonlarda 7 inç ve 9 inç olarak karşımıza çıkıyor.

Daha Akıllı Hız Sabitleme: Takip mesafesini otomatik olarak koruyan daha akıllı hız sabitleme sistemi de 2022 Nissan Qashqai modelinde gelen artılardan biri oldu. Öndeki aracın hareketlerine göre araç hızlandırılacak ya da yavaşlatılacak.

Son Sistem Nissan Intelligent Mobility: Sürüş güvenliği açısından önemli olan Nissan teknolojileri, en güncel haliyle yeni Qashqai modelinde yer alıyor. Akıllı çarpışma önleme sistemi, önsezili akıllı çarpışma uyarı sistemi, akıllı şerit takip asistanı, Akıllı kör nokta engel sistemi, çapraz trafik uyarı sistemi gibi artı birçok teknoloji karşımızda.

Yeni LED ön Farlar: Adaptif LED ön far tanımına yeni bir soluk getiren 2022 Nissan Qashqai, 12 ayrı bölümde ışıklandırmaya sahip farlarıyla geliyor. Karşıdan gelen araçlara göre belli bölüm ışıklan söndürülüyor. Bu sayede hem siz görüş açısından bir şey kaybetmiyorsunuz hem de karşıdan gelen sürücülerin görüş açısı uzun farlarla kapatılmıyor.

Yeni Nesil Çevre Görüş Sistemi: Nissan’ın ayrıcalıklı çevre görüş sistemi yeni nesil için de geçerli. 4 kameralı sistemde, otomobilinizin çevresini 360 dereceye kadar görmeniz mümkün.

Bu özelliklerinin dışında 2022 Nissan Qashqai; multimedya ekranında Android Auto ve Apple CarPlay desteği, Bose ses sistemi, ısıtmalı ve masajlı koltuklar, akıllı parka sistemi gibi artılar da sunuyor. Tabii ki paketlere göre araçlarda yer alan teknolojiler değişiyor.

2022 Nissan Qashqai Motor ve Diğer Teknik Detaylar

Yeni nesilde motor kısmında da son seri olarak bildiğimiz 1.3 litrelik DIG-T motorlar yer alıyor. Hafif hibrit destekli motorlarda, fren sırasında kazanılan enerjiyi depolama özelliği var.

Böylece sürekli desteklenen hafif hibrit sistemi, aracın çok daha verimli olmasını sağlamakta. 158 beygirlik ve 270 Nm tork değerinde olan motorlar, oldukça performanslı.

Aracın performansını ve sürüş deneyimini daha iyi seviyeye getirmek adına, geniş bir sürüş modu desteği olduğunu da ekleyelim. Toplamda 5 ayrı sürüş modu karşımıza çıkıyor.

  • Kar modu: teker dönüşlerini azaltarak yol tutuşunu arttıran bir mod. 4X4 versiyonlarda yer alan mod.
  • Spor Modu: Yüksek devirde vites değiştirme ve daha canlı motor tepkileriyle sportif bir sürüş sağlıyor.
  • Off Road Modu: 4X4 versiyonlarda yer alan mod, arazi şartlarına göre en iyi sürüş deneyimini ayarlıyor.
  • Eco MOD: En iyi verim için tüm sistemler optimize ediliyor.
  • Normal Mod: Her sürüş için stabil kararlı bir sürüş modu.

Şanzıman Seçenekleri Neler?

2022 Nissan Qashqai teknik özelliklerinde son olarak şanzıman seçeneğinden de söz etmek lazım. Rakiplerinden farklı olarak seri, manuel vites sunmaya devam ediyor. 6 ileri manuel vites ya da X-CVT otomatik şanzıman seçeneğini tercih etmek mümkün.

https://www.otodunya.com/wp-content/uploads/2022/01/21TDIEURHD_QQ_Xtronictransmision_3D_RHD.mp4

Motor Teknik Özellikleri

  • Hacim: 1.3L
  • Tip: Hafif hibrit, benzin
  • Beygir: 158 PS
  • Tork: temel modellerde 260 Nm, Premium modellerde 270 Nm
  • 0-100 hızlanma: 4X4 modellerde 9.9 saniye, 4X2 paketlerde 9.5 saniye
  • Azami Hız: 4X2 modellerde 206 km, 4X4 modellerde 190 km.

2022 Nissan Qashqai Fiyatları Nasıl?

Gelelim son bölüme yani aracın fiyatı kısmına. Yarın resmi olarak lansmanı yapılacak ve satışa sunulacak olan model için fiyatlar hemen aşağıda yer alan tabloda.

Model Liste Fiyatı Kampanyalı Fiyat 
1.3 DIG-T 158 beygir Tekna düz vites 626.000 TL626.000 TL
1.3 DIG-T 158 beygir X-Tronic CVT Tekna656.500 TL656.500 TL
1.3 DIG-T 158 beygir X-Tronic CVT Design703.500 TL703.500 TL
1.3 DIG-T 158 beygir X-Tronic CVT Skypack727.000 TL727.000 TL
1.3 DIG-T 158 beygir X-Tronic CVT Skypack 4X4760.000 TL760.000 TL
1.3 DIG-T 158 beygir X-Tronic CVT Platinum Premium809.000 TL 809.000 TL
1.3 DIG-T 158 beygir X-Tronic CVT Platinum Premium 4X4842.000 TL842.000 TL

Yeni nesil için özelleştirme seçenekleri, ek donanım özelleştirmeleri gibi kısımlar için de lansman sonrasını bekleyelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version