Tanıtımının üzerinden aylar geçen 2022 Opel Astra modeli için sonunda Türkiye tarihi belli oldu. Yeni tasarım dilini yansıtması nedeniyle beklenen araçlardan biri olarak değerlendirilen modele çok yakında ulaşmış olacağız.

Özellikle Opel’in Türkiye yatırımlarını arttırmasının ardından gelen tarih açıklamasının öneminin büyük olduğunun altını çizerek detaylara geçelim.

2022 Opel Astra, Eylül Ayında Türkiye’de

Yeni aracın ülkemize geliş tarihi için Eylül ayı gösterildi. Henüz gün açıklaması yok ama araç Eylül ayıyla beraber ülkemizde de satışa çıkmış olacak.

Opel’in son nesil tasarım dili olan Vizör tasarımı yansıtacak olan aracın, kendi serisi için de önemi büyük. Öyle ki 6. nesil olarak gelecek yeni 2022 Opel Astra, ilk defa bu kadar büyük değişikliklerle beraber geliyor.

Intelli-Lux LED Pixel far teknolojisi, Pure panel gösterge paneli gibi yenilikleri de beraberinde sunacak aracın, PHEV seçeneğinin olduğunu da biliyoruz.

130 beygirlik ve 110 beygirlik olan 1.2 litrelik motoru dışında, 225 beygirlik ve 180 beygirlik PHEV motorlar da var.

Yani sadece teknolojileri açısından değil motor seçenekleri açısından da zengin olan bir araçtan söz ediyoruz.

Tabii ki burada önemli olan nokta ülkemizde hangi seçeneklerin satışa sunulacağı ve hangi versiyonda nasıl bir fiyatın bulunacağı.

2022 Opel Astra Türkiye tarihi belli oldu ancak aracın hangi paketleri, nasıl bir fiyata gelecek açıklanmadık.

Araç piyasasındaki durumu düşündüğümüz zaman fiyatı çok uygun bir model olmayacaktır ama en azından sınıfındaki benzer rakipleriyle rekabet edecek bir fiyatla Türkiye pazarına girecek olursa, tutulan modellerden biri olur.

Ülkemize gelecek olan modelin motor seçenekleri ve versiyonları belli olduğu zaman, bu konuda da bilgi vereceğiz. Şimdilik Eylül ayına kadar açıklanacak yeni bilgileri beklemek gerekecek.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version