Yeni yılla beraber ülkemizde de satışa çıkmasını beklediğimiz 2022 Peugeot 408 için değerlendirme sonuçları gelmeye başladı. Zaten aracın tüm teknik özelliklerini biliyoruz fakat geyik testi, 2022 Peugeot 408 Euro NCAP testi gibi testlerin sonuçlarını da bekliyoruz.

Beklediğimiz bu testlerden biri olan çarpışma testi yani Euro NCAP test sonuçları açıklandı. Aracın derecelendirmesi nasıl? Seri testlerden kaç yıldız aldı? Bakalım.

2022 Peugeot 408 Euro NCAP Sonuçları ve Değerlendirme

Detaylı testlerden sonra aracın genel olarak başarılı sonuçlar aldığını söylemek lazım. Genel derecelendirmede 5 yıldız üzerinden modelin 4 yıldız aldığı gözüküyor. Aslında bu seviyede bir araç için 5 yıldız beklerdik ama görünen o ki bazı eksiklikler söz konusu. Özellikle güvenlik yardımcısı değerlendirmesinde araç biraz daha geri planda gibi.

Değerlendirmenin detaylarına indiğimiz zaman serinin Yetişkin Yolcu kategorisinde %76 seviyesinde bir başarı gösterdiğini görüyoruz. İyi olarak sınıflandırabileceğimiz bu derecelendirme, çocuk yolcu kısmında daha iyi bir seviyede.

Çocuk yolcu değerlendirmesinde aracın %84 sonuç aldığını görüyoruz. Zaten 2022 Peugeot 408 Euro NCAP sonuçları içerisinde en önde olunan kısım da bu test olmuş.

Devam ettiğimiz zaman bir diğer derecelendirmenin zarar görebilecek yol kullanıcıları yani yayalar üzerinde yapıldığını görüyoruz. Yaya güvenliği derecelendirmesinde de 2022 Peugeot 408, %78’lik bir başarı oranı elde etmiş durumda.

Son olarak testin en düşük derecelendirmesine sahip olan kısmına bakalım. Burada Güvenlik yardımcısı değerlendirmesini görüyoruz. Güvenlik yardımcısı derecelendirmesinde araç %65’lik bir başarı göstermiş durumda. Bu kısım biraz daha yüksek olsaydı, muhtemelen serinin 5 yıldız alması söz konusu olabilirdi.

Unutmadan test edilen modelin yine araç için standart donanımlı model olduğunu da hatırlatmak isterim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version