Ülkemiz elektrikli otomobiller açısından giderek zenginleşmeye başladı. Yerli elektrikli otomobil için yapılan hazırlıklar bir yandan, ünlü markaların yeni modelleri için de bir bir duyurular gelmeye başladı. Son duyuru ise son birkaç ayın gözde modellerinden biri olan 2022 Peugeot e-308 için geldi.

Tamamen elektrikli motoruyla satışa sunulan serinin ne zaman Türkiye’de satışa çıkacağı ortaya çıktı. Açıkçası aracın sanılandan daha erken bir dönemde satışa sunulacağını da görmüş olduk.

2022 Peugeot e-308 Ne Zaman Geliyor?

Dilerseniz önce yeni modelden biraz söz edelim. Söz konusu seri, markanın yenilenmiş olan tasarım dilini yansıtmakta. Şu meşhur aslan dişi tasarım yapısı ve aslan pençesi far detayları karşımıza çıkıyor.

Beğenilen yeni ızgara yapısı da 2022 Peugeot e-308 modeli için karakteristik olan kısımlar arasında. Dış kısımda dikkat çeken tasarım yapısı varsa, iç kısım çok daha dikkat çekici diyebiliriz.

Öyle ki iç kısımda uçak kokpitlerini aratmayacak bir yapı karşımıza çıkıyor. Orta bölümde yer alan multimedya ekranının altında, piyona tuşlarına benzer tuş diziliminin kullanımı devam ediyor.

Farklı olarak havalandırma ızgaralarının, 10 inçlik multimedya ekranının üst kısmına taşındığını görüyoruz. Bunun dışında yine karakteristik yapısı ile dikkat çeken direksiyon bölümü ve bu bölümün hemen önünde, dijital gösterge paneli karşımıza çıkmakta.

Aracın teknik özelliklerine baktığımız zaman 2022 Peugeot e-308 modelinde 156 beygirlik bir güce denk gelen tek elektrikli motor kullanıldığını görüyoruz. Araç güçlü motoru ile 260 Nm tork değerine sahip ve seride yeni nesil piller kullanılıyor. 54kWsa pil ile seri 400 km menzil değeri sunabiliyor.

Tabii ki uyarımızı yine yapalım ki kullanım durumuna göre menzil değerleri değişiklik gösterebilir. Tüm bu özellikler ve çok daha fazlasıyla beraber 2022 Peugeot e-308, 2023 yılının ilk yarısında karşımıza çıkacak. Kesin olarak aracın hangi ay satışa çıkacağı konusunda ise bir açıklama gelmiş değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version