Bir dönemin efsanesi olmuş ve hala sokaklardaki yerini koruyan Tofaş’ın kuş serisi modelleri için yeni iddialar gündemde. Bir süredir 2022 Tofaş Şahin gelecek mi ya da araç yeniden mi üretiliyor gibi sorular gündeme geliyor.

Sosyal medyada da sıkça gündeme gelen konu için nasıl gelişmeler var? Neden bu tarz iddialar ortaya atılıyor? Hadi son bilgilerle beraber bir değerlendirme yapalım.

2022 Tofaş Şahin Gelecek mi?

Tofaş’ın kuş serisi olarak bilinen bu serilerin üretimi duralı çok uzun bir zaman oldu. Araçların 2002 yılında üretimleri zaten durmuştu.

Fakat ülkemizde üretim dursa da serinin hakları Holland DOCC markası tarafından alınmış ve üretim yurt dışında devam etmişti. Bu konuda net bilgim yok ama 2013-2014 yılına kadar yurt dışında araçların üretiminin devam ettiği biliniyor.

Serinin yeni pazarı ise Etiyopya olmuştu. DOCC adı altında Etiyopya’da araçların satışı devam etti. Haliyle üretim de devam etti. Ama dediğimiz gibi 2013 yılından sonra bu markanın da serinin üretimine son verdiği biliniyor.

Yeni gelen iddialar ise ülkemiz için gelen iddialar değil. Yani Tofaş ile ilgili olan iddiaları yok. İddialar Holland DOCC markası üzerinde yoğunlaşıyor.

Bu iddialara göre Holland DOCC, seriyi revize ederek yeni kasa olarak yeniden üretme sokacak ve yine Etiyopya’da satacak.

Resmi bir doğrulamanın gelmemiş olması tüm konuşulanların iddia olarak kalmasına neden oluyor. Açıkçası serinin 2022 versiyonunun gelmesi durumunda neler değişeceği konusunda da en ufak bir bilgi yok.

Belki şasi yapısı değişir ve yeni nesle daha uygun araçlar gelir. Bunun dışında dediğimiz gibi hem Türkiye açısından bir durum yok gibi gözüküyor hem de yeni üretim konusunun tamamen iddialara bağlı gelişmeler gündeme geliyor. Olur da Holland DOCC denildiği gibi yeni seri için tanıtım yaparsa, o zaman araçları değerlendiririz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version