Gece yayınlanan yeni Resmi Gazete’ye göre ÖTV güncellemesi yapıldığını duyurmuştuk. Matrahlar için yapılan düzenleme sonrasında araç fiyatlarında belli miktar düşüşler yaşanmaya başladı. 2022 Toyota Corolla için de ÖTV indirimi geldi.

Evet her paketi kapsamıyor ve her motor seçeneği için indirim söz konusu değil ama özellikle giriş modellerinde bir indirim yapıldığını söylemek lazım. Çünkü bu modellerde ÖTV dilimlerinde bir değişim yaşanmış oldu. Peki hangi paketlerden söz ediyoruz ve bu paketler için fiyatlar ne kadar düştü?

2022 Toyota Corolla ÖTV Düzenlemesi Sonrası Fiyatı Düşen Modeller

Başta belirtiğimiz gibi genelde giriş model için bir indirim söz konusu olmuş durumda. Şimdilik iki paket için indirim gözüküyor.

  • 1.5 Vision paket – indirim öncesindeki fiyatı 404.250 TL iken İndirim sonrasındaki fiyatı 381.900 TL
  • 1.5 Vision Multidrive S – İndirim öncesindeki fiyatı 421.750 TL iken indirim sonrasında fiyatı 398.400 TL

İki paket için de yapılan indirim %5-6 seviyelerinde bir indirim olarak gözüküyor. Dediğimiz gibi ÖTV matrahında bu araçlar bir ara dilime düşmüş gibi gözüküyor. Diğer modeller için şu an gözüken ek bir indirim yok.

İlerde yapılacak bir fiyat güncellemesi sonrasında daha alt ÖTV dilimlerine girmesiyle beraber üst paketlerde de ek indirimler olabilir. Bunu yaşayarak göreceğiz.

2022 Toyota Corolla ÖTV indirimi dışında diğer modeller için gelecek olan indirimleri de takip ediyoruz. Bu modeller için de paylaşımlar yapıldığı zaman sizlerle paylaşarak bilgi vereceğiz. Ayrıca farklı markaları da değerlendirmek lazım. Giriş seviyesi araçlarda dilimi değişen birçok marka olacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version