Yakın zamanda bir teaser videosunun paylaşıldığından söz etmiştik. Paylaşılan videoda yeni Toyota GR modeli gözüküyordu. Beklediğimiz oldu ve bu modelin 2022 Toyota GR Corolla olduğunu öğrendik.

Hot Hatch segment olarak isimlerinden segment için gelen yeni araç, beklediğimize değen bir araç oldu diyebiliriz. Öyle ki söz konusu modelde, hem çok güçlü bir motor var hem de bu motoru destekleyecek olan teknolojiler var.

2022 Toyota GR Corolla için Tüm Özellikler

Hot hatch segment denen yeni performans segmentine dahil olan aracın, GA-C platformu üzerinden yükseldiği açıklandı. Ama GA-C platformunu kullanıyor olsa da bu platform için de özelleştirilmiş bir versiyondan yararlanıldığı söylendi.

Belli noktalarda ağırlığı azaltmak ve performansı arttırmak adına farklı malzeme tercihlerinin yapıldığı araç, boyut olarak bakıldığı zaman ise bir hayli küçük.

Ön kısımda incecik uzun farları, arka kısımda ise C şekli stop lambaları dikkat çeken tasarımın, performans dilini de ortaya çıkardığını ayrıca belirtelim.

İç tasarım kısmında ise 2022 Toyota GR Corolla serisi yine bir hayli agresif. Birçok yerde GR logosunun kullanıldığı aracın dev bir dijital gösterge panelinin olduğunu ve orta kısımda da dışa doğru çıkık bir ekran kullanıldığını ekleyelim.

Motor Özellikleri

Tasarımı bir kenara bırakacak olursak aracın asıl konuşulacak kısmı kesinlikle motoru olacak. 3 silindir 1.6 litre motor tam olarak 300 beygir gücünde. Tork değeri konusunda ise 370 Nm tork değeri sunulduğu açıklandı.

2022 Toyota GR Corolla gibi küçük kasaya ve düşük ağırlığa sahip bir araçta böylesine bir motor kullanılması, aracın gayet performanslı olması demek.

4 tekerden çekiş sistemi artısının yanında 6 ileri manuel şanzıman sistemiyle de beraber geleceği açıklanan aracın motor performans değerleri ise şu an için açıklanmadı.

Bu nedenle maksimum hızı ne ya da 100 km hızlanma süresi nasıl gibi soruların cevaplarını bilemiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version