Passat serisine yeni bir SW modeli katılacak mı katılmayacak mı konuşurken Volkswagen, bombayı patlattı ve 2022 Volkswagen Virtus modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Marka sedan modellerine çok fazla yüklenmeyecek daha çok SUV ve Cross modellerini öne çıkaracak derken, bu hamleyle beraber yeni bir sedan daha gelmiş oldu. Her ne kadar hedef pazarı belli olsa da yeni sedanın ilgi çektiği kesin. Peki bu araç neler sunuyor?

2022 Volkswagen Virtus Özellikleri ve Tasarımı

MQB-A0-IN platformunu kullanan yeni model, Skoda Slavia modeline büyük oranda benzerlik gösteriyor.

4.5 metre uzunluğa sahip olan serinin 2.6 metrelik dingil mesafesi de bu benzerliği biraz daha pekiştirmeye yetiyor.

Dıştan baktığımız zaman ise ön kısımda çok ince bir ızgara alanı olduğunu anlıyoruz. Bu alan üzerinde Volkswagen logosu ve tam bu alanın çerçevelerinin sınırında kalan farları görüyoruz. Ayrıca tıpkı kardeşi gibi modelde oldukça fazla krom detayları var.

Aracın arka kısmında ise Y şeklinde stop lambaları ve model adıyla sade bir görüntü çizilmiş durumda.

Aracın tasarımını bırakıp teknik özellikleri değerlendirdiğimiz zaman ise modelde 1.0 TSI motorun standart olduğunu görüyoruz. Standart motorda 115 beygirlik güç değeri ve 175 Nm tork değeri var.

Bir diğer motor seçeneği ise 1.5 TSI EVO motor. Bu motorda da 150 beygirlik güç değerinin sunulacağı açıklandı. 150 beygirlik motorun tork değeri ise 250 Nm tork gibi iddialı bir değer.

Aracın şanzımanı konusunda da iki ayrı seçim bırakılmış. Sürücüler isterlerse 7 ileri DSG şanzıman ya da 6 ileri manuel şanzımanı tercih edebilecekler. Bu durum da tamamen kullanıcılara kalmış.

Tüm özellikleri ve yeni nesil teknolojileriyle beraber aracın satışlarının ise Mart ayı içerisinde başlayacağı açıklandı. Fakat fiyat belli değil.

2022 Volkswagen Virtus Teknik Özellik Özet

  • Motor: 3 silindir 1.0 TSI 115 beygir / 4 silindir 1.5 TSI EVO 150 beygir
  • Şanzıman: 6 ileri manuel / 7 ileri DSG otomatik
  • Uzunluk: 4.5 metre / 2.6 metre aks mesafesi
  • Genişlik: 1.7 metre
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version