2022 yılında Türkiye’de satılacak otomobiller için yakın zamanda bir liste paylaşımında bulunmuştuk. Listemizde yer alan modeller, bu zamana kadar markaların verdiği tüyolar ve bazı resmi açıklamalarına görevdi. Yavaş yavaş daha net bilgiler de geliyor. En son 2022’de Türkiye’de satılacak Hyundai modelleri ortaya çıktı.

Yetkililerden gelen bilgilere göre bu sene ülkemizde satışa çıkması beklenen modeller içerisinde 3 farklı araç yer alacak. Açıkçası sürpriz olacağını göreceğimiz modeller de var. Ülkemizde ne kadar satıp satmayacağını düşündüğümüz modeller de var.

2022’de Türkiye’de Satılacak Hyundai Modelleri Hangileri Olacak?

Başı çeken model IONIQ 5 modeli olacak. Hyundai’nin geçen sene içerisinde çok kez gündeme gelmiş ve bir hayli dikkat çekmiş olan tamamen elektrikli modeli.

Tamamen elektrikli modelin ülkemizde ne kadar tercih edilebileceği hala tartışma konusu ama bu IONIQ 5 modelinin en iddialı elektriklilerden biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Bu yıl içerisinde satışa sunulacağı söylenen bir diğer model ise Staria modeli olacak. Yine geçen senenin sonlarına doğru tanıtılan araç, yolcu taşıma odaklı ya da van tipli kullanım odaklı olarak öne çıkmıştı.

Dev ön camı ve bambaşka ızgara tasarımıyla dikkat çeken modelin ülkemizde ilgi çekeceğini düşünüyorum. Ama fiyatı da çok önemli. Biraz düşük bir fiyatla gelirse, satışlarının kesinlikle yüksek gideceği düşüncesindeyim.

2022’de Türkiye’de satılacak Hyundai modelleri için belirlenen son model ise i20N modeli olacak. Ülkemizde satılan en ucuz otomobil modellerinden biri olan i20 serisinin performanslı versiyonu olarak görebileceğimiz araç, yine çok şey beklenen modellerden biri. Bu serinin Mart ayında satışa çıkması bekleniyor.

Tam satışlar ne zaman başlar ya da fiyatları nasıl değişir göreceğiz. Dileriz yüksek fiyatlar gelmez. En azından çok yüksek fiyatlar gelmez diyerek düzelteyim. 🙂

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version