Ford, yakın zamanda Focus ailesi için bir güncelleme yapmıştı. Makyaj çalışmasından geçen yeni modelleri gördüğümüz güncelleme ile beraber 2023 Ford Focus serisi ile tanışmıştık. Şimdi ise bu serinin Çin’e özel olarak gelecek versiyonu için sızıntılar geldi.

Aslında buna bir sızıntı demek doğru olmayacak çünkü araç Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı sitesinde ortaya çıktı. Daha önce de bu şekilde birçok aracın ortaya çıktığını bildiğimiz için çok bir sürpriz olmadı.

2023 Ford Focus Çin Versiyonu Nasıl Olacak?

Aracın genel hatlarıyla Avrupa versiyonuna benzediğini söyleyebiliriz. Avrupa versiyonuna benzeyen serinin farkları da yok değil. Mesela ön kısımda büyük bir fark görüyoruz. Bu modelde ızgara alanı çok daha geniş bırakılmış.

Daha sert bir ızgara yapısı var ve alt tamponla beraber ızgara alanının çok daha geniş durduğunu da görüyoruz. Ayrıca arka kısımda da bazı değişimler olduğu anlaşılıyor. Rüzgarlık çıkışlarında çıkışlar biraz daha farklı bir yapıyla sunulmuş durumda.

Dış tasarımda olduğu gibi iç tasarım kısımlarında d abazı farklar var. Bir kere iç tasarımda daha geniş ekranların kullanıldığını ve Çin’e özel versiyonda bunu net olarak gördüğümüzü söyleyebiliriz.

Tasarım kısmında bazı değişikliklerin olduğu Çin’e özel 2023 Ford Focus modeli için teknik açıdan yenilik olacak mı bilmiyoruz.

Genel görüş ve yerel basın sızıntılarına göre bu konuda da değişimler olacak. Bir kere aracın motor konusunda 1.5 litrelik 4 silindirli yeni motora geçeceği iddiası var.

1.5 litrelik Ecoboost 3 silindir modelinin kullanılmayacağı düşünülüyor. Ama tabii ki markanın Çin tanıtımına kadar bu ne kadar gerçek bir iddia göremeyeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version