Mondeo ailesi için yeni bir sedan hazırlığı olduğunu aylardır biliyoruz. Bu konuda ilk bilgiyi Çin kaynaklarından sızan bilgilerle beraber almıştık. Kaynaklardan sızan  bilgilerde sert görüntülü yeni bir sedan modeli işaret ediliyordu. Ama araç konusunda çok fazla bir bilgi yoktu. Süreç ilerledikçe biliyorsunuz daha fazla bilgi geliyor. Öyle de oldu. 2023 Ford Mondeo modeli için şimdi de yeni test görsellerinin sızdırıldığı söyleniyor.

Yeni test görselleri, araç hakkında ne var ne yok ortaya koydu diyemiyoruz. Ama beklenen seri için yeni ipuçlarını beraberinde getiriyor diyebiliyoruz. Peki hangi detaylar dikkatimizi çekiyor?

2023 Ford Mondeo Tasarımı Nasıl Olacak?

Görseller aracın son haline ait olarak görseller ise araçta Mustang benzeri bir yapı var diyebilirim. Arka kısımda kullanılan yapıyı ben Mustang havasında buldum. 3 parçalı stop lambaları ve bu kısmın hemen üzerinde LED şeklinde bir şerit yer alacağı görülüyor.

Oldukça sert bir görüntüye sahip olan arka tampon, Mustang havasını beraberinde taşıyor diye düşünüyorum. Aracın performanslı olacağı izlenimini de buradan aldım.

Arka kısımda çift egzoz çıkışının olacağını gördüğümüz araçta ön kısımda ise yine sert ve performansı çağrıştıran bir tasarım yapısı var diyebilirim. Araç bu şekilde gelirse, sedan serileri içerisinde en iddialı tasarımlardan birine sahip model olarak gösterilebilir.

Malum son dönemde sedan ailesinde biraz gerileme durumu söz konusu. SUV modelleri biraz daha pazarda öne çıkar oldu. Bu tarz sedanlara pazarda da ihtiyacın artmış olması bir gerçek.

Marka tam olarak ne düşünüyor bilemiyorum ama araç güçlü olacak hissediyorum. Teknik özellikler konusunda çok fazla bir şey bilmiyoruz. Sadece sızdırılan bir motor bilgisi var. Buna göre araçta 2.0 litrelik bir motor kullanılacak. 240-260 beygir arasında da bir güç olacağı söyleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version