2023 Ford Ranger Raptor, çok uzun süredir beklediğimiz araçlardan birisiydi. Defalarca aracın görselleri ve teaser videoları yayınlandı. Ama her seferinde aracın üzerinde bir kamuflaj vardı.

Sonunda o beklediğimiz tanıtım gerçekleşti ve yeni seri net olarak ortaya çıktı. Tasarımsal anlamda kendisini gösteren güçlü model, teknik özellikler ve motor açısından da oldukça iddialı.

2023 Ford Ranger Raptor Tasarımı ve Özellikleri

Aracın önündeki dev yazıyla başlayalım. Ön kısımda dev bir Ford yazısı var ve tam da ızgaranın üzerine konumlandırılmış durumda.

Izgaranın hemen alt kısmında ise gövde altı korumaya yer verilmiş. Bir hayli heybetli duran bu gövde altı koruma plakasının da 2,3 mm çelik olduğu açıklandı.

İddialı bir tercih olduğunu söyleyebiliriz. Ama zaten alt kısımda ek korumalar da var. Aracın ön kısmına ilişkin diğer bir dikkat çeken detayımız ise farlar. Tam C formundaki ince LED farlar ve iç kısımda iki bölmeli olarak kullanılan farlar, serinin tasarımını güzel bir şekilde desteklemiş diyebiliriz.

Arkaya doğru ilerlediğimizde araçtaki dev çamurluklar dikkatimizi çekiyor. Burada 32 inç tekerleklerin ve 17 inç jantların kullanıldığını da ekleyelim.

Kasa kısmında ise ana modele göre çok önemli farkları olmayan 2023 Ford Ranger Raptor, arka bölüme de bir çeki kısmı eklemiş.

İç Tasarım Nasıl?

Aracın iç kısmı biraz daha spor bir hale getirilmiş. Spor koltukları geçtik, kırmızı çizgiler ve kırmızı dikişler, aracın iç tasarımının sportif havasını desteklemiş.

Orta kısımda yer alan dikine multimedya ekranı ve direksiyon önünde bulunan geniş dijital gösterge alanı da yine başrolde.  Burada SYNC 4 destekli olan 12 inç multimedya ekranının kullanıldığını ve dijital gösterge ekranının da 12.3 inç olduğunu belirtelim.

Motor Özellikleri

2023 Ford Ranger Raptor motor konusunda yine iddialı. Zaten temel modelde de bu iddia var. Ama bu kez yenilenmiş bir motor karşımıza çıkıyor.

Araçta 3.0 litre EcoBoost V6 çift turbolu motor var. Motorun iki farklı güç değeri olacak. Avustralya için sunulacak modelde yapılan güçlendirme ile motor 392 beygire kadar çıkacak.

Standart Avrupa versiyonunda ise 284 beygir güç olacak. 491 Nm tork gibi bir de tork değerini önümüze koyacak olan 2023 Ford Ranger Raptor, farklı sürüş modları da sunacak.

Araçta Sport, Rock Crawl, Mud, Sand, Normal, Baja, Slippery gibi modlar olacak. 4X4 olarak gelen seri, şanzıman kısmında da yine 10 ileri otomatik şanzıman sunacak.

FOX 2.5 inç Live Valve amortisörleri, 30 km hıza kadar gaz fren kontrolünü kendi yapan Trail Control modu, özel egzoz modu gibi artıları da olan 2023 Ford Ranger Raptor, Yaz döneminde satışa sunulacak. Fiyat  yaz aylarında açıklanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version