Transit Custom ailesi için beklenen yenilemeyi yapan Ford, geçtiğimiz gün itibariyle 2023 Ford Transit Custom ailesini görücüye çıkardı. Seride sadece farklı motor seçeneklerini görmedik. Bunun yanında farklı gövde  tiplerinin de karşımıza çıktığını gördük.

Haliyle artık çok daha geniş bir kitleye hitap edildiğini göreceğiz. Özellikle gövde tipi konusunda seçeneklerin zenginleştirilmesi önemliydi. Dilerseniz özelliklere doğru geçelim.

2023 Ford Transit Custom Özellikleri ve Ek Detaylar

Aslında tamamen elektrikli versiyonu daha önce de görmüştük. Elektrikli modelin tasarımını büyük ölçüde yansıtan tasarım diliyle gelen içten yanmalı motorlu modeller, daha çok teknik açıdan farklılıklar sunuyor.

Tasarım kısmında elektrikli modele göre ön ızgara bölümünün değiştiği ve havalandırma ızgaralarının eklendiğini söyleyebiliriz. Ayrıca kaput kısmında da biraz değişim söz konusu.

Bunun dışında aracın diğer tasarım detayları ise seçilen versiyona göre farklılık gösteriyor. Base temel modelden Sport paketine kadar 6 ayrı paket seçeneği var ve paketler yükseldikçe tasarımda dikkat çeken detaylar karşımıza çıkıyor.

Yeni gelen versiyonların teknik özellikleri açısından bir değerlendirme yaptığımız zaman ise seride EcoBlue dizel motorlarda 4 ayrı seçenek sunulduğunu görüyoruz. En yüksek motor seçeneğinde 170 beygirlik bir güç karşımıza çıkıyor. Bunun yanında 150 beygirlik, 136 beygirlik ve 110 beygirlik seçenekler de var.

4X4 özelliği, 6 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik vites seçeneği ve 2500 kg çekme kapasitesi gibi teknik detayları da olan serinin bir de PHEV hibrit versiyonu var.

Hibrit motorun toplam güç değeri açıklanmadı ama seride 2.5 litrelik bir elektrikli motor kullanılacağı konusunda açıklama yapıldı. Elektrikli motoru konusunda detayları elde edemediğimiz seri, 57 km kadar sadece elektrikli motor ile ilerleyebilecekmiş.

Türkiye’de üretimi yapılacak olan 2023 Ford Transit Custom modellerinin fiyatları ve ne zaman piyasada olacakları konusunda ise şu an için bir bilgi bulunmuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version