Avrupa’da satışa çıkardığı modellerin sayısını arttırmak isteyen Honda, kısa süre önce yeni nesil 2023 Honda ZR-V modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Avrupa pazarında da satışa çıkacak olan seri, özellikler beklenen tasarım değişikliklerini sunmasıyla isteneni verdi diyebiliriz.

Teknik özellikleri konusunda biraz daha fazla açıklama beklediğimiz serinin, şu an için açıklanan detaylarının neler olduğuna ve tasarım yapısının nasıl olduğuna bir bakalım. Artık teknik özellikler daha detaylı olarak açıklandığı zaman, bilgi vermeye devam edeceğiz.

2023 Honda ZR-V Tasarımı ve Bilinen Teknik Özellikler

Son nesil HR-V modelinin tasarımına benzer bir tasarım yapısına sahip olan araç, markanın yeni nesil tasarım dilini yansıtıyor. Zaten aracın birkaç zamandır tasarım sızıntılarından söz ediyorduk.

Sızıntıları doğrulayacak bir tasarım yapısı geldi diyebiliriz. Baktığımız zaman ön kısımda kenarları kapsül şeklinde bir ızgara yapısı olduğunu görüyoruz. Geniş ızgara gözleri bir tarafa aracın farları da çok daha geniş duracak.

Ayrıca hem kaporta kısmında hem de tampon bölümünde çok daha kaslı bir yapı söz konusu.

Ön kısımdaki kaslı çizgiler arka bölüme kadar uzanacak gibi gözüküyor. Yanlarda yer alan keskin hatlar dikkat çeken diğer detaylardan olacak.

Arka kısma geçtiğimiz zaman ise daha farklı bir yüzle tasarlanmış olan stop lambalarını göreceğiz. Kısacası 2023 Honda ZR-V ile beraber Honda, yeni tasarım dilini benimsemiş olacak.

Şu an için aracın iç tasarım görselleri gösterilmediği için iç tasarımın nasıl olacağını net olarak bilemiyoruz.

2023 Honda ZR-V Teknik Özellik Beklentileri Nasıl?

Teknik özellikler net olarak açıklanmadı. Ama şu biliniyor ki seride bir de hibrit model yer alacak. Muhtemelen HR-V serisinde yer alan hibrit motorları göreceğiz. 1.5 DOHC i-VTEC benzinli motorun da kullanılması beklenen seri için teknik detaylar yaz aylarında açıklanacak.

Daha fazla detay ve Avrupa satış fiyatları için biraz daha bekleyeceğiz. Ayrıca aracın ne zaman satışa çıkacağı da henüz netlik kazanmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version