Jeep, bu yıl durmamaya kararlı. Bir yandan yeni güncellemeler yapan marka bir yandan da yeni araçları için tanıtım yapıyor. Markanın yeni araçlarından birisi de 2023 Jeep Meridian modeli olacak.

Geniş kasalı araçlar için güzel örneklerden biri olacağına kesin gözüyle baktığımız araç için bu zamana kadar ki en önemli paylaşım da geldi. Öyle ki marka, seri için biri teaser videosunu yayına açtı.

Yeni araç kamuflajlar içerisinde görünüyor ama sonuçta kasa yapısı az çok anlaşılıyor. Nasıl bir araç beklememiz gerektiğini de az çok anlamış olduk.

2023 Jeep Meridian Nasıl Bir Otomobil Olacak?

Seriyi görür görmez aklımıza Commander modeli geldi. 2021 model yılı Commander serisinin tasarımına çok benzer bir yapı var. Belki ön kısımda biraz daha ufak değişiklikler yapılmış diyebiliriz ama genel kasa boyutları ve kasa yapısı açısından baktığımız zaman kesinlikle Commander serisine çok yakın bir araç geleceğini anlıyoruz.

2023 Jeep Meridian serisinin tasarımı dışında da bilgiler var. Bir kere aracın Hindistan özel serilerinden biri olacağını net olarak biliyoruz. İkinci kısımda ise araçta standart olarak gelen motorda dizel tercihi yapılacağını biliyoruz.

Dizel motor kısmında 2.0 litrelik bir turbo dizel tercihi yapılacak. 200 beygir güç üretecek olan motor, bu büyük kasalı araç için gayet iyi bir performans gösterecek düşüncesindeyim.

 Güçlü motor şanzıman kısmında nasıl bir teknolojiyle desteklenecek bu da çok önemli. Zaten şanzıman kısmında da 9 ileri otomatik şanzıman beklentimiz var.

Tabii ki henüz bilgiler netleşmedi ama motor konusunda bu zamana kadar gelen sızıntılar hep bu yöndeydi. Zaten sızıntılar doğru çıkarsa Hindistan’ın da en iddialı modellerinden biriyle karşılaşmış olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version