Sıra dışı tasarımlara alışmaya başladık. Birçok marka araç tasarımlarında yeni nesle geçiş yaptı. İşte buna bir örnek daha geldi. 2023 Kia Soul tanıtıldı ve tasarım konusunda araç daha farklı bir hava ile yeni nesle geçiş yaptı.

Tasarım düzenlemeleri ve renk değişiklikleri gelen serinin teknik özellikleri açısından da bazı farkları olduğunu görüyoruz. Dilerseniz serinin bu özelliklerine ve tasarım değişikliklerine geçelim.

2023 Kia Soul Tasarımı ve Özellikleri

Aracın ön kısmında bir düzenleme söz konusu. Ön kısımda artık tek parça far tasarımı söz konusu. Kia logosunun yer aldığı tek bir bar şeklinde bölüm yer almakta. Bu kısımda LED farlar öne çıkıyor. İnce gündüz LED far kısımlarını da unutmamak gerekiyor.

KIA logosunun hemen alt kısmına geldiğimiz zaman her zaman olduğu gibi geniş bir ızgara görüyoruz. Kutu form tasarım yapısının kullanıldığı araç, arka kısımda ise stop lambalarında da fark yaratıyor.

Dikine bir şekilde konumlandırılan stop lambalarının dışında arka bölümde en çok dikkat çeken bölüm, egzoz çıkışı. Tek bir konuma yerleştirilmiş olan egzoz çıkışı karakteristik bir görüntü sunulmasını sağlamış.

Aracın iç kısmına geçtiğimiz zaman ise orta bölümde bir multimedya ekranı ve bu ekranın altında da butonlar dikkat çekiyor. Direksiyon kısmında geniş butonlar ile yeni bir havanın olduğunu ve dijital gösterge alanının da çok daha şık durduğunu da ekleyelim.

2023 Kia Soul teknik özellikleri kısmına geçtiğimiz zaman ise 2.0 litrelik 4 silindirli atmosferik motor bizi karşılıyor.

Aracın boyutlarına karşın beygir gücü kısmında 149 beygirlik bir güç sunması, serinin yüksek performans sunmasını sağlıyor.

Tork değeri ise 178 Nm olarak açıklanmış durumda. Bu motora alışmak gerekiyor çünkü bu motor 2023 Kia Soul için tek seçenek.

Radar ve kamera sistemleri, harman kardon ses sistemi, çarpışma engelleme sistemi gibi önemli artıları da olan 2023 Kia Soul, fiyat kısmında ise 19.290 dolarlık bir fiyatla karşımıza çıkıyor. Avrupa’da sadece elektrikli model olarak satılacak serinin Türkiye ihtimali olur mu bilmiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version