Kendi ülkesinde ve Avrupa’da 2022 olarak geçen ama ABD genelinde 2023 Kia Sportage olarak isimlendirileceğini gördüğümüz yeni Sportage, bir tanıtıma daha çıkmaya hazırlanıyor. Araç aslında ilk olarak Kore için tanıtılmıştı.

Sonrasında ufak farklarla beraber Avrupa versiyonunun geldiğini gördük. Bunun hemen sonrasında ise şimdi 2023 model yılı adıyla beraber ABD için bir lansman yapılacağı duyuruldu. Aracın ABD sürümünde değişiklikler olacak mı bu konuda şimdiden merak edilmeye başlandı.

2023 Kia Sportage için Neler Bekleniyor?

Markanın ABD kanadından gelen bilgilere göre 27 Ekim’de ABD versiyonu için tanıtım yapılacak. Yani bundan bir hafta kadar sonra yeni versiyon gelmiş olacak.

Yeni modelin ABD versiyonunda bir tasarım farkı olup olmayacağı noktası ise yine net değil. Bu konuda bazı görseller var ama net olarak tasarımın tüm detaylarının verilmediğini de söylemek gerekiyor.

Yapı olarak çok daha ilgi çekici olacak olan serinin, yine bumerang şeklinde gündüz farlarının olacağını da söyleyebiliriz. Bu farlar ön kısmın ana yapısını oluşturduğu için ABD versiyonunda da değişiklik yapılmayacak gibi.

Belki ön kısımdaki ızgara yapısı biraz daha farklı olacak olan aracın, iç kısmında da yine 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve yine 12.3 inçlik yeni nesil multimedya ekranı sunulması bekleniyor.

Ek olarak Harman Kardon ses sistemi gibi artıları da olacak olan 2023 Kia Sportage modelinin, motor kısmında sunacağı yapı ise çok net değil. Avrupa versiyonuna göre bir farklılık olup olmayacağı bilinmiyor.

Ana motorda aynı tercih yapılır mı yapılmaz mı bilinmiyor ama hibrit seçeneğinin bu modelde de gelmesi bekleniyor. Yine hibrit model için beklenen beygir gücü ise 261 beygir. Zaten 27 Ekim tanıtımından sonra detayları göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version