Peugeot, son yıllarda ciddi yenilikler yaptı. Marka popüler olan 208 ve 308 modellerini yeniledi. Yepyeni bir tasarım diliyle beraber yenilenen araçlar dışında, logolar konusunda da bir değişime gitti. Hemen her seri de bu değişime ayak uydurmaya başladı. Değişimin yaşandığı son model ise 2023 Peugeot 408 oldu.

Aslan dişi tasarım yapısını yansıtan yeni araç, özellikle tasarımıyla bir hayli ses getirmişti. Üretimi de yavaş yavaş başlayan serinin Türkiye pazarına ne zaman gireceği de merakla bekleniyordu. Evet kesin bir tarih bir açıklaması gelmedi ama yeni serinin Türkiye tarihi için detaylar belli olmaya başladı.

2023 Peugeot 408 Ne Zaman Geliyor?

İlk kez 2022 Paris Otomobil Fuarı kapsamında gördüğümüz araç, 2023 yılının bahar aylarında Türkiye pazarında da satışa sunulmaya başlayacak. Net olarak hangi ay satışa sunulacağını bilmiyoruz ama artık aracın 2023 başında Türkiye’de satışa sunulmaya başlayacağını biliyoruz.

Hibrit motor seçeneği ülkemizde satışa sunulacak mı kesin değil ama 3 silindirli motoru göreceğimizi belirtelim. Aracın bu seçeneğinde 130 beygirlik 1.2 litre PureTech motor yer alıyor.

3 silindir olan motor, performans konusunda da oldukça iddialı. Ayrıca motorun şanzıman kısmında da 8 ileri EAT8 otomatik vites ile desteklendiğini de ekleyelim.

Şarj edilebilir hibrit modelleri de var ama dediğimiz gibi şarj edilebilir hibrit modellerinin ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı netlik kazanmadı. Ayrıca paket seçeneklerinde hangi versiyonların sunulacağı konusunda da yine yeni açıklamaları beklemek gerekecek.

Şimdilik 2023 Peugeot 408 için paylaşılan bilgiler bu şekilde. Aracın fiyatının ne olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi yok. 308 modelinden daha üst bir sınıfta konumlandırılacağını biliyoruz. Net fiyatlar için de satış dönemini beklemek gerekecek.

Güncelleme – 8 Ocak 2023

Yeni Peugeot 408 modelinin ne zaman ülkemizde satışa çıkacağı konusunda yeni bazı bilgiler ortaya çıktı.

Yıl başından sonra ortaya çıkan bu bilgilere göre merakla beklediğimiz seri için Şubat ayında bir lansman yapıldığını göreceğiz. Muhtemelen lansman sırasında Türkiye’ye hangi modellerin geleceği resmi olarak açıklanmış olacak.

Tabii ki bunun yanında aracın fiyatlarının neler olacağı konusunda da bilgilerin verilmesini bekliyoruz. Türkiye lansmanının hemen arkasından yeni bilgileri paylaşmaya devam ederiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version