Yeni nesli uzun süredir beklenen Prius sonunda tanıtıldı. 2023 Toyota Prius, serinin 5. nesil aracı oldu ve son dönemde araç dünyasının en popüler teknolojilerine sahip bir model olarak geldi.

Tasarım konusunda da tamamen yenilenmiş bir seri olarak karşımıza çıkan yeni araç, motor seçeneği konusunda ise sadece hibrit versiyon ile satışa sunulacak. Aracın ilk satışları ise Avrupa bölgesinde başlayacak. Detaylardan söz edelim.

2023 Toyota Prius Tasarımı Nasıl?

Tamamen yeni nesil bir tasarımla beraber gelecek olan araç, modern çizgileriyle dikkat çekiyor. Arka kısımda uzun bir arka camla kendisini gösteren araç, bagaj bölümünde ise tam boy LED stop lambalarına sahip. Burada hem marka logosunun kullanıldığını hem de aracın adının büyük puntolarla yazıldığını görüyoruz.

Yan kısımlara geldiğimiz zaman keskin çizgileri bir hayli dikkat çeken 2023 Toyota Prius, 19 inçlik çift renge sahip olan jantlarında da bu tasarımı destekleyici bir yapıya yer veriyor. Daha kaslı ve daha modern bir görüntü sunmasının yanında, ön kısımda ise yine yenilenmiş bir tasarım ile karşı karşıya kalıyoruz.

Önde C form farlar var ama farlar LED şeklinde ve bir hayli ince bir yapıda. Aşağı doğru düz bir şekilde uzanan kaput bölümünün hemen ortasında ise markanın logosu yer alıyor. Buradan biraz aşağı indiğimiz zaman çok ince bir ızgara bölümü ve alt kısımda da etrafı krom panjur ile çevrili bir havalandırma kısmı yer alıyor.

İç Kısımda Nasıl Bir Yapı Var?

İç tasarım yeni nesil araçları yansıtmakta. Tam orta bölümde geniş bir multimedya ekranı var. Bu kısmın hemen altında havalandırma kanalları ve o bölümünde altında kontrol butonları yer alıyor.

Sürücü kısmında ise direksiyonun ön planına çıkarılmış olan 7 inçlik TFT LCD ekranı görüyoruz. Yenilikçi bir direksiyon tasarımı ve buna uygun bir yerleşim var.

2023 Toyota Prius Teknik Özellikler Konusunda Neler Sunuyor?

Teknik özellikler açısından da tatmin edici bir araç ile karşı karşıyayız. Sadece PHEV versiyonu satılacak olan modelde, 2.0 litrelik 4 silindir bir benzinli motor ile 120 kW değerinde bir elektrikli motor görüyoruz.

İki motor beraber 220 beygirlik bir güç değerine ulaşılmasını sağlıyor. Aracın pillerinin de değiştiğini görüyoruz. Artık 13.6 kWsa değerinde bir pile sahip olan seri, saf elektrikli modunda 90 km kadar yol gidebiliyor. Tabii ki menzil sürüşe göre de değişebiliyor.

Aracın özel bir versiyonu da olacak. Bu versiyonda tavan kısmında güneş panellerinin kullanıldığını göreceğiz. Tavanda güneş panellerinin olduğu modelde elektriğin tamamen tavandaki paneller sayesinde karşılanıp karşılanmayacağı ise net değil.

Daha iddialı özelliklerle beraber aracın ne zaman satışa çıkacağı ise açıklanmadı. Tabii ki fiyat konusunda da bilgi yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version