Konu pickup olunca, sektörün en iddialı otomobillerinden biri olan Amarok, geçtiğimiz aylarda yeni nesli ile karşımıza çıkmıştı. Güzel bir makyaj çalışmasından da çıkan 2023 Volkswagen Amarok, yeni motoruyla beraber satışa çıkacak.

Boyutları ve yetenekleri de değişen aracın, artık daha iddialı olduğunu da görmüştük. Seri için şu sıralar merak edilen konu ise ne zaman Türkiye’ye geleceği. Henüz bu konuda tam olarak net resmi açıklamalar yok ama aşağı yukarı da bilinen tarihler var.

2023 Volkswagen Amarok Ne Zaman Gelecek?

Yeni seri için Avrupa tarihi de yakın gözüküyor. Güzel haber şu ki araç Avrupa’da satışa çıktığı gibi Türkiye’de de satışa çıkacak. Net bir tarih olmasa da 2023 yılının ilk çeyreği içerisinde serinin piyasadaki yerini alması bekleniyor. Tam olarak hangi ay ya da gün olur bilemiyoruz.

Tabii ki çıkış tarihini net olarak bilemediğimiz için aracın fiyatı konusunda da herhangi bir  bilgimiz yok. Zaten biliyorsunuz genelde araç satışa çıkmadan hemen önce ya da satışa çıktığı gibi fiyat açıklamaları geliyor.

Dilerseniz yeni seri için değişen teknik özelliklerden de biraz söz edelim. 2023 Volkswagen Amarok, daha güçlü ve daha büyük bir araç. Eski nesil ile karşılaştırma yapıldığı zaman görüyoruz ki seri 96 mm kadar daha uzun. Haliyle aracın aks mesafesi de daha yüksek. Tam 3.270 mm seviyesinde.

Büyüyen boyutlarıyla beraber serinin taşıma kapasitesi de 1.19 tona kadar çıkıyor. İşin motor kısmına geldiğimiz zaman ise aslında motor seçenekleri bir hayli fazla. Fakat Türkiye’de satılmasını beklediğimiz modeller v6 240 beygir motor ve 2.0 litrelik 205 beygirlik motor. Tanıtımda da bu motorların 10 ileri otomatik şanzıman ve 4X4 çekiş sistemiyle beraber geleceğini görmüştük.

Artık seri için fiyat ve net çıkış tarihi bilgisi bekleyeceğiz. O zamana kadar, model için yeni gelişmeler yaşanırsa, yine haberlerimizde yer veririz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version