Los Angeles Otomobil Fuarı’nı boş geçmeyen devlerden biri olan Kia, yeni nesil 2024 Kia Seltos modelini duyurdu. Daha zarif bir görüntüyle gelen yeni seri, markanın yeni nesil modern yüzünü de olduğu gibi yansıtıyor.

Yenilenmiş olan detaylarıyla beraber son seri Seltos modeli selefine göre nasıl farklar barındırıyor daha yakından bakalım.

2024 Kia Seltos Tasarımı ve Özellikleri

Yeni nesilde kaplan burnu tasarım yapısının biraz daha vurgulandığını görüyoruz. Ön kısımda yer alan kaplan burnu yapısıyla beraber, çok daha geniş kanalların olduğu bir ızgara kullanılmış durumda.

Burada far takımının ise daha ince detaylarla güncellendiğini de eklemiş olalım. Sadece ızgara alanında değil, alt havalandırma kısmında ve tampon bölümünde de değişiklikler var.

Alt kısımda artık sis lambalarının dikine doğru konumlandırıldığını görüyoruz. Buradaki havalandırma kanallarının da daha geniş olduğunu söylemek lazım. Kesinlikle araç daha kaslı ve dokulu duruyor.

Ön kısımda yapılan değişiklikler, belli bir bölüme kadar arka kısımda da kendisini gösteriyor. 2024 Kia Seltos arka tampon bölümünde sahte egzozların olmadığını ve daha net bir arka tamponun kullanıldığını da ekleyelim.

Dış kısımda değişiklik yapılırken, iç kısım da unutulmamış. 2024 Kia Seltos, iç bölümde de ferah bir tasarımla geliyor. Orta bölümde yer alan 10.25 inçlik multimedya ekranını ve 10.25 inç dijital gösterge alanını görüyoruz.

Vites kontrol kolu ve yenilenmiş olan havalandırma ızgaraları da aracın daha modern bir yüz sunmasını sağlıyor.

Teknik kısma geçtiğimiz zaman, araçta güçlü bir motor kullanıldığını görüyoruz. Üst segmentlerde artık 2.0 litrelik 147 beygirlik bir motor var. Tork değeri 180 Nm olan motorun, 4 silindir olduğunu ve 4X4 pakette sunulduğunu da belirtelim.

Daha giriş seviyesi olan modellerde ise 1.6 litrelik 4 silindir motor karşımıza çıkacak. Biraz daha yüksek güç sunan motor 195 beygir.

Yaya algılama, çarpışmadan kaçınma asistanı, kör nokta uyarısı, akıllı hız kontrol sistemleri, far asistanları, şerit takip sistemleri gibi teknolojileri barındıran yeni seri ABD’de sunulacak.

Aracın henüz fiyatları belli değil ama satışlar 2023 yılının ilk çeyreğinde yapılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version