Efsaneler arasındaki yerini alan GT-R, yine yeniden yenilenmiş versiyonuyla karşımıza çıkıyor. Kabul görmüş olan ana tasarımı büyük ölçüde koruyan seri, 2024 Nissan GT-R adıyla yeniden karşımızda.

Tamamen bir yenilik söz konusu değil ama hem makyaj çalışması var hem de ek düzenlemeler var. Aracın detaylarına indiğimiz zaman daha iyi anlamış olacaksınız.

2024 Nissan GT-R Özellikleri ve Yenilikleri

Yeni canavar ön ve arka kısımda yer alan ızgaraları revize ederek geliyor. Özellikle ön kısımda yer alan ızgaraların yenilendiğini görüyoruz. Izgaraya yeni kanat kısımları da eklenmiş.

Bunun dışında dışarıdan baktığınız zaman çok büyük bir değişim söz konusu değil. Zaten sürtünme katsayısının da 0,26 seviyesinde kaldığını görüyoruz. Yani bir önceki araçla hemen hemen aynı değerler korunuyor.

Dış tasarımda yeni bir özel renk kazanan model, Gizli Gri adı verilen bu rengi Nismo sürümünün özel rengi olarak sunuyor.

2024 Nissan GT-R T-Spec ve Nismo özel versiyonlarıyla satışa çıkacak seri, motor kısmında da bir hayli güçlü bir motor kullanmaya devam etmekte.

T-Spec versiyonunda 3.8 litrelik V6 motor kullanılmaya devam etmekte. 4 tekerden çekiş sunan motorun, çift turbolu olduğunu ve 573 beygirlik bir güç sunduğunu da biliyoruz. 6 ileri otomatik vites ile kombin edilen motor, tork kısmında ise 632 Nm tork gibi iddialı bir değer sunuyor.

2024 Nissan GT-R Nismo modeline gelince, bu modelde motorun yükseltilmiş özelliklerle sunulduğunu görüyoruz. 606 beygir güç sunan seri, 651 Nm tork değerine sahip. Nismo modelinde sadece motor yükseltilmemiş.

Bunun yanında ön diferansiyel değişikliği, rafine süspansiyon ayarlamaları gibi düzenlemeler de yapılmış. Bu sayede de aracın daha performanslı bir hale getirilmesi sağlanmış.

Tüm bu özellikleriyle beraber yine göz alıcı olan 2024 Nissan GT-R, bahar aylarında ilk olarak ABD genelinde satışa çıkacak. Fiyatlar netlik kazanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version