2024 Subaru Impreza, sonunda resmen tanıtıldı. Aracın tanıtımını aylardır bekliyorduk. Tanıtımdan sonra sıra geldi aracın değerlendirmesine. Gerek tasarım noktasında gerekse de teknik özellikler noktasında yeni seriden söz edeceğimiz birçok konu var.

Başta tabii ki aracın motor özelliklerinin nasıl olduğu da merak ediliyor. Sözü uzatmadan bu detaylara geçelim ve yeni araç içim baştan sona bir değerlendirme yapalım.

2024 Subaru Impreza Tasarımı Nasıl?

Aracın yine sert bir görüntüsü var. Zaten Impreza serisi, güçlü araçların yer aldığı bir seri. Tasarımda da bunu yansıtan detaylar oluyor. Yeni modelde de aynı durum geçerli. Aracın ön kısmında nispeten daha geniş bir ızgara görüyoruz. Genel ızgara tasarımında ise bir değişim yok.

Uzun bir kaput ve alta doğru hafif eğimli bir tasarımla beraber ızgara alanına geçiş yapılıyor. Bu alanın hemen altında ise yenilenmiş bir havalandırma deliği görüyoruz.

Sis farları yine tampon bölümünde ve dairesel olarak tasarlanmış durumda. Farlar ise biraz daha ince diyebiliriz.

Aracın iç kısmında ise dijital dönemi vurgulayan bir tasarım yapısından söz etmek lazım. Tam orta bölümde yer alan multimedya ekranında 11.6 inçlik boyuta yer verildiğini görüyoruz.

Dikey olarak konumlandırılmış olan ekranın yan kısımlarında konsol butonları da yer alıyor. Alt bölümde ise eski nesilleri hatırlatan bir vites kontrol topuzu var.

Araç iç kısımda hem bir tık daha geniş hem de daha kullanışlı. Farklı versiyonlarda farklı özellikler de sunulmakta. Mesela RS versiyonda özel dikişler ve 10 hoparlörün olduğu ses sistemi karşımıza çıkıyor.

2024 Subaru Impreza Teknik Özellikleri

Gelelim teknik özellikler konusunda detaylara. Araçta 3 ayrı versiyon yer almakta. Bunlar Standart versiyon yani Base, Sport versiyon ve en üst seviye RS versiyon.

Aracın motor seçeneklerinde ise iki ayrı versiyon karşımıza çıkıyor. İlk versiyonda 125 beygirlik güç değeri sunan 2.0 litrelik 4 silindir Boxer motor var. 197 Nm tork değeri olan motor, ilk iki versiyonda da yer alan ana motor.

İkinci seçenek ise üst seviye olarak gösterdiğimiz RS versiyonda yer alan motor. Bu motor yine Boxer serisi. Bu kez 2.5 litrelik daha güçlü bir motor görüyoruz. 182 beygirlik güç değeri ve 241 Nm’lik bir tork değeri olan motorun, teknik açıdan da belli özelliklerde değişiklikler sunduğunu belirtelim.

RS ya da Base versiyonu fark etmeden seride kullanılan şanzıman seçeneğinin ise Lineartronic CVT. Aslında araç otomatik ama sportif ruh severler için direksiyon arkasında manuel kontrol için kulakçıklar da mevcut.

EyeSight sürüş asistanı, Apple CarPlay ve Android Auto desteği gibi artıları da olan 2024 Subaru Impreza için fiyatların henüz açıklanmamış olduğunu da bir dip not olarak ekleyelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version