İngiliz lüks spor otomobil üreticisi McLaren yeni grand tourer modeli 2020 McLaren GT’yi resmen görücüye çıkardı. 612 beygirlik performansıyla dikkat çeken araba, sahip olduğu motor gücünü lüks ve konforla birleştirmeyi başarmış gözüküyor.

GT modeli McLaren’in mevcut model gamından çok daha farklı bir yerde konumlanıyor aslında. Malum, McLaren’in ürettiğim tüm arabalar Sports, Super veya Ultimate Series olarak tanımlanıyor. Ancak 2020 GT tüm bunların dışında, ayrı duruyor.

MonoCell II-T monokok ve karbon fiberden imal gedilen gövdesiyle çok hafifleyen arabada kanat şeklinde açılan kapılar kullanılıyor. Ağırlığı 1,466 kilogram gelen araç, McLaren’in açıklamasına göre en yakın rakibinden 130 kilo kadar daha hafif. Öte yandan açılan kanatlar da arabayı park ederken veya bavulları yerleştirirken sürücülerin hayatını kolaylaştıracak bir adım olmuş.

V8 motoruyla asfaltın tozunu atmaya hazır

Bu kadar hafif bir gövdeye 4.0 litrelik çift turboşarjlı V8 motor koyarsanız ne olur? Ton başına 399 hp güç elde edersiniz ve ortaya müthiş bir performans canavarı çıkar! Nitekim modelde kullanılan M840TE motoru sadece GT’ye özel üretilmiş.

Teslimatlar yıl sonuna doğru

Üretilen tork kayba uğramadan 7 ileri SSG şanzıman aracılığıyla tekerleklere dağıtılıyor ve bu sayede araç 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.1 saniyede çıkıyor. 0’dan 200 km/s’ye çıkmak ise 9.0 saniye sürüyor. Aracın çıkabileceği en yüksek hız ise 327 km/s olarak belirtiliyor.

GT için an itibariyle sipariş kabul etmeye başlayan McLaren, 210 bin dolar ödemenin ardından 2019’un sonuna doğru ilk teslimatları gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version