Geçtiğimiz ay tanıtılan yeni A Serisi, Mercedes‘in geleceği için önemli bir yer tutuyor. Zira bundan sonra karşımıza çıkacak olan tüm kompakt Mercedesler yeni modelden türetilecek.

Mercedes  A Serisi’nde Neler Oluyor?

A Serisi logosunu şimdiye kadar sadece hatchback gövde tipi için kullanan Mercedes yeni nesildeyse sedan bir versiyona da yer verecek.

Evet, Mercedes her ne kadar 4 kapılı coupe tanımını kullansa da CLA ile kompakt bir sedan modeli zaten vardı. Ancak bu model, basık ve dar iç mekanı, sert süspansiyonu ve kimileri için fazla iddialı tasarımıyla genel beğeniye hitap eden bir model olmadı.

Mercedes; Türkiye, Doğu Avrupa ve Çin gibi sedan modellerin kompakt sınıfta da büyük ilgi gördüğü pazarlar için geliştirdiği sedan versiyonda hatchback A Serisi’nin yüzünü kullanırken, arka bölümde C Serisi Sedan’ı hatırlatan nispeten kısa ve yüksek bagaj bölümü dikkat çekecek.

450 litre civarında olması beklenen bagaj hacmi modelin en ciddi rakibi olan Audi A3 Sedan (425 litre) seviyesinde.

Aralık ayında Türkiye pazarında satışa sunulacak olan A Serisi Sedan’da 163 HP gücündeki 1,33 lt’lik 4 silindirli benzinli motorun görev yaptığı A 200 ve 116 HP gücündeki 1,5 lt’lik 4 silindirli dizel motorun kullanıldığı A 180 d versiyonları bulunacak.

Her iki motorda da 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman standart donanımda.

Mercedes Benz’in MBUX olarak adlandırdığı yeni nesil bilgi eğlence sisteminin görev yaptığı A Serisi’nde kokpitte iki dijital ekran yer alıyor. Bu ekranların ikisi baz donanımda 7 inçken orta donanımda direksiyonun arkasındaki ekran 7 inç ve ortadaki ekran 10,25 inç boyutunda.

En üst donanım seviyesinde iki ekran da 10,25 inç seviyesinde gelip, tıpkı E ve S serilerindeki gibi sürücüyü çevreleyen bir yapı oluşturuyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version