İtalyan butik spor otomobil markası Alfa Romeo bugüne dek ürettiği en ikonik modellerden birini, Giulia GTA’yı yeniden hayata döndürmeye karar vermiş bulunuyor. Üstelik bu kez 540 beygir gibi dudak uçuklatıcı bir güce sahip üstün performansla. Aynı modelin pistlerde yarışacak şekilde geliştirilmiş bir de Giulia GTAm versiyonu bulunuyor.

Alfa markasının 110 yaşına basması şerefine ortaya çıkarılan Giulia GTA modeli isminin sonundaki “GTA” ibaresini 1965 Gran Turismo Alleggerita yarışına borçlu. Bu yarışta orijinal Giulia modelinin karoseri hafifleştirilmiş bir versiyonu tarih yazmıştı çünkü.

Bugün geldiğimiz noktada ise yenilenen Giulia GTA ve GTAm yola çıkmaya hazır durumda. Her iki modelin de olayı, fazla yüklerinden kurtulmuş olmalarında yatıyor. Kaput, ön tampon, tavan, ön ve arka davlumbazların yanı sıra şaft gibi birçok noktada tamamen karbon fiber malzeme kullanılmış. Bunun sonucunda sedan modeli yaklaşık 100 kilogram gibi bir ağırlıktan feragat etmiş.

Bu esnada Alfa Romeo mühendisleri 2.9 litrelik V6 bi-turbo motorun 510 beygirlik gücünü yetersiz bulmuş olacaklar ki, aracın GTA logosuna sahip versiyonlarında tuning yaparak 540 beygirlik performansı yakalamış. Titanyum Akrapovic egzoz sistemi ise bu muhteşem gücü keyif verici bir şekilde kulaklara aktarmayı başarıyor.

0’dan 100 km/s hıza 3.8 saniyeden de kısa bir sürede ulaşması beklenen modellerden toplamda 500 adet üretilecek. Şanslı müşterilerin bu araca sahip olmak için ne kadar ödemek zorunda oldukları ise şimdilik bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version