Android Auto, artık birçok aracın multimedya sisteminde kullanılıyor. Apple CarPlay gibi çalışan sistem, akıllı telefonunuz ile aracınızın multimedya sisteminin eşleştirilmesini ve birçok özelliği kullanabilmenize olanak sağlıyor. Sıkça tercih edilen sistem için yakın zamanda bir güncelleme de bekleniyor. Bu güncelleme yeni sürüm olacak. Yani büyük bir sistem yenilemesi ile gelecek. Android Auto 6.0 olarak yeni sürüm, henüz tanıtılmış değil ama geliştiriciler bu sürümün içerisinde yer alan yenilikleri de ortaya çıkarmayı başardı.

Sızdırılan özelliklere göre bu sefer sistemde önemli görülebilecek olan yenilikler yapılacak. Bakalım sızdırılan o özelliklere göre yenilikler neler?

Android Auto 6.0 Yenilikleri Neler Olacak?

Tekrar şunu söyleyerek başlamak istiyorum ki bu yenilikleri doğrulanmasını bekliyoruz. Ortaya çıkan sızıntıların kaynağı Google’a yakın geliştiriciler ama yine de yeni özellikler kesinleşti demek doğru olmaz. Bunu da belirttikten sonra geçelim özelliklere.

Yeni Google Asistan Destekleri Geliyor

Android Auto 6.0 ile Google Asistan desteği genişletilecek. Google’ın bir dizi sesli komut kısayolu üzerinde çalıştığı söyleniyor. Daha fazla seçenek ile sesli komutlar işleri bir hayli kolaylaştıracak.

Bunun yanında yeni bir otomasyon katmanı da getirilecek. Asistan Rutinleri olarak çevrilen bir uygulama, bir asistan da sisteme dahil edilecek. Bu sayede de araca bindiğiniz zaman rutin hareketleri kolayca gerçekleştirmeniz sağlanacak.

Rutin uygulamaların kapsamında neler olacak kesin değil ama işte müzik uygulamasının başlatılması, navigasyonun ayarlanması gibi temel işlevler olmasını bekliyoruz. Kendi rutin uygulamalarınızı da kendiniz belirleyebileceksiniz.

Duvar Kağıtları için Destek Gelecek

Android Auto 6.0 ile Android Auto kullanan araçlarda sistemin arka planının değiştirilmesine izin verilecek. Bu şu demek farklı duvar kağıtlarını kullanabileceksiniz. Ama bunun için yine Google’ın sunduğu seçenekler olacak ve bunların dışına çok çıkılmayacak.

Çoklu Ekran Özelliği

 Auto 6.0 sürümü için ortaya çıkan son yenilik ise MultiDisplay özelliği. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Android Auto ekranında akıllı telefon ekranlarını da kullanabilecek. Yani bir nevi çoklu ekran kullanıma girecek.

Yeni sürüm için ortaya çıkan yenilikler temel olarak bunlar. Bu yeniliklerin dışında çok sayıda hata düzenlemesinin olacağı söyleniyor. Özellikle müzik uygulamalarında yaşanan hataların giderilmesi beklenmekte. Bakalım yeni sürüm ne zaman açıklanacak?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version